Deversare ilegală la marginea Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Deversare ilegală la marginea Brăilei

• şoferul unei vidanje a fost fotografiat, zilele acestea, în timp ce golea utilajul într-o gură de canalizare de pe un teren privat • potrivit martorilor, nu este singurul caz de acest fel semnalat în zonă • contactat, primarul Marian Dragomir ne-a precizat că a dat dispoziţie ca să fie modificat capacul respectivului cămin de canalizare, în aşa fel încât să nu mai poată fi manipulat decât de angajaţii CUP “Dunărea”

 

Zilele acestea, şoferul unei vidanje a fost surprins în timp ce golea conţinutul urât mirositor şi plin de microbi al utilajului într-o gură de canalizare amplasată în imediate vecinătate a Staţiei de Pompare Ape Uzate de la marginea oraşului, situată lângă drumul care duce la Trecerea bac Smârdan. Potrivit unor martori oculari, nu este singurul care procedează aşa. Au existat şi alţi indivizi care şi-au golit pur şi simplu vidanjele în canalizarea respectivă. Există semnale că unii vidanjori aruncă mizeria pe câmp sau în canalele de desecare de lângă municipiu. Contactat în legătură cu vidanja prinsă în flagrant, lângă staţia CUP Dunărea Brăila SA, primarul Brăilei, Marian Dragomir, ne-a declarat: “Vidanjele care deversează deşeurile colectate de la diverse persoane fizice din oraş, în acea canalizare, procedează în mod ilegal, nefiind autorizate pentru acest lucru. Ele trebuie să descarce întreg conţinutul vidanjei în locaţii special amenajate, respectând condiţiile de protecţie a mediului şi plătind pentru acest serviciu. Ca urmare a faptului că ei nu vor să plătească nimic, caută diverse soluţii pentru a deversa în anumite locaţii, ca să spunem aşa. CUP «Dunărea» vă poate comunica cu exactitate unde se poate deversa. Ei le ştiu deja, au şi contracte în acest sens, dar refuză să descarce acolo, ca să nu plătească. Da, acolo este o staţie de epurare. Iar respectiva canalizare, având în vedere sesizarea unuia dintre proprietarii terenului din zonă, va fi modificată, în sensul în care capacul va fi schimbat, astfel încât să nu îl mai poată ridica nimeni şi deversa în canalizarea respectivă”.

Cazul se află, de asemenea, în atenţia conducerii Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea SA. Contactat în legătură cu aspectul prezentat mai sus, directorul Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Dunărea Brăila SA, Silviu Mangiurea, a precizat că singurul loc din Brăila unde pot fi golite vidanjele este căminul amenajat în incinta Staţiei de Pompare Ape Uzate aparţinând companiei. Se mai întâmplă, însă, ca angajaţii care au în grijă această staţie să fie chemaţi la Staţia de Epurare, aflată la circa 1 km distanţă, pentru diverse lucrări. În acel moment, poarta Staţiei de Pompare Ape Uzate este închisă, iar procedura stabilită este ca şoferii care vin cu vidanje să îşi anunţe telefonic sosirea şi să aştepte ca un angajat al CUP Dunărea să vină să le deschidă pentru a intra în incintă şi a face deversarea în gura de canal stabilită pentru această operaţiune. Unii şoferi nu mai au răbdare, însă, şi folosesc o gură de canal aflată în apropierea staţiei. Practic, dejecţiile sunt deversate în aceeaşi conductă de canalizare, însă neregula constă în faptul că se foloseşte acel cămin care nu a fost prevăzut în acest scop. În plus, acesta se află pe un teren privat. Din acest motiv, CUP “Dunărea” urmează să modifice capacul acelui cămin în aşa fel încât să poată fi îndepărtat doar de angajaţii companiei, mai ales că s-a primit o solicitare şi de la primar în acest sens.

O problemă menţionată şi de directorul Mangiurea ar fi că deversările respective erau făcute inclusiv de unii posesori de vidanje care nu au un contract în acest sens cu CUP “Dunărea”. În momentul de faţă, compania are încheiate contracte cu şapte firme de vidanjare cărora, contra unui tarif de 10 lei per metru cub, le permite să deverseze dejecţii în gura de canal special amenajată în incinta Staţiei de Pompare Ape Uzate situate la ieşirea din municipiu, spre trecerea bac Smârdan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro