Skip to main content

Detinutii romi vor fi reintegrati in societate

Directorul Penitenciarului cu Regim de Maxima Siguranta Braila (PRMS), magistrat Ionel Gilca, s-a declarat multumit de activitatea desfasurata de Serviciul de Interventie Psihosociala din cadrul insitutiei, care are un rol extrem de important in educarea persoanelor private de libertate. Desi se confrunta cu o lipsa de personal, in primul semestru al anului in curs, acest serviciu, condus de inspector sef principal Paul Purcaroiu, a reusit sa incheie mai multe protocoale de colaborare cu diverse institutii si ONG, astfel detinutii au putut participa la activitati educative, culturale si sportive. Seful PRMT a precizat ca in urma cu 2- 3 saptamini s-a incheiat un alt capitol din cadrul Serviciului de Interventie Psihosociala, fiind depus la institutia competenta un proiect Phare 2005, care are ca scop reintegrarea pe piata muncii a detinutilor de etnie roma.
"Acest proiect intitulat “Reintegrarea in societate a persoanelor private de libertate de etnie roma”, prin fonduri Phare 2005, se va desfasura pe o perioada de 12 luni. Obiectivul general este cresterea sanselor de reintegrare pe piata muncii a detinutilor romi, prin dobindirea unei calificari profesionale, consiliere profesionala si mediere. Am pus accentul pe realizarea acestui program tocmai pentru ca cei de etnie roma nu beneficiaza de astfel de servicii de interventie psihosociala, lasind la o parte activitatile generale, scoala, consiliere psihologica etc.", a precizat magistratul Ionel Gilca. Conducerea Penitenciarului spera ca proiectul depus sa fie aprobat astfel incit sa fie derulat incepind cu anul 2008. La nivelul PRMS Braila exista la ora actuala 56 de detinuti care s-au declarat ca fiind de etnie roma.
La rindul sau, seful Serviciului de Interventie Psihosociala, inspector principal Paul Purcaroiu, a facut o prezentare a raportului de activitate pe semestrul I mentionind o parte dintre realizari. Printre acestea se numara terminarea unei serii de cursuri pentru detinuti, la clasele I - IV si V - VIII, precum si a unor cursuri de formare profesionala pentru diverse meserii cum ar fi cele de zootehnist, lucrator in constructii sau bucatar.
De asemenea, de la inceputul anului, in cadrul Penitenciarului au fost oficiate 10 casatorii, in patru din acestea, ambii parteneri provenind din rindul detinutilor. Toti proaspetii insuratei au dreptul la intilniri regulate in camera matrimoniala din incinta Penitenciarului. Detinutii care au avut un comportament bun pe perioada detentiei au beneficiat si de invoiri de cite 24 de ore, potrivit legii cei privati de libertate avind dreptul la 15 zile pe an de invoire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu