Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii, la lectia antidrog

Ieri, la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Braila, a avut loc un concurs tematic cu premii, organizat de Politia braileana, in colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila. Evenimentul se inscrie in seria celor ce marcheaza Saptamina Prevenirii Criminalitatii, organizata de Inspectoratul de Politie al Judetului. 15 detinuti, intre care trei femei, au luat parte la manifestare, ascultindu-i pe specialisti si participind efectiv la discutiile privind efectele drogurilor sintetice, artizanale sau de mare risc.
Psihologii si sociologii de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au vorbit despre efectele drogurilor asupra fizicului si psihicului, atit pe termen lung, cit si pe termen scurt. Politistii, intre care un sociolog si un ofiter specializat in prevenirea si combaterea consumului de droguri, le-au povestit detinutilor despre efectele legii asupra consumatorilor si traficantilor de droguri. Intre detinutii prezenti s-au numarat si fosti consumatori de substante interzise.
"Am consumat heroina, cind eram in libertate. Am simtit pe propria piele efectele consumului de droguri. Am participat la mai multe actiuni antidrog de cind ma aflu in inchisoare. Daca ma eliberam acum doi ani, m-as fi apucat din nou sa consum. Acum, nu. Am invatat mai multe despre efectele acestora si sfatuiesc pe toata lumea sa nu incerce asa ceva", ne-a relatat unul dintre detinutii prezenti la manifestare.
O detinuta a tinut sa transmita un mesaj tuturor parintilor, sa-si supravegheze indeaproape copiii, indeosebi pe aceia adolescenti, pentru a preveni dependenta de substante ca alcoolul, tutunul si drogurile: "Altfel, uitati-va la mine, unde am ajuns", a incheiat ea.
La finele manifestarii, detinutii au fost recompensati cu premii constind in plicuri, pixuri si hirtie de scris, sa poarte corespondenta cu cei de acasa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii