Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii de la Tichilesti si-au pus sperantele in Gigi Becali

Il au pe Gigi Becali drept model si-i cer sprijinul. Este cazul a circa 50 de adolescenti din Penitenciarul pentru minori si tineri din Tichilesti, fani infocati ai Stelei, care si-ar dori sa fie ajutati cu echipament sportiv, de patronul echipei lor favorite. Detinutii au conceput o scrisoare, in care-i povestesc idolului lor ca si-au organizat propria echipa de fotbal, cu care participa la intreceri cu formatiile scolilor din Braila, pe care deseori le bat mar. Pentru ca nu au incaltamintea adecvata, insa, detinutii isi fac antrenamentele in picioarele goale, pe terenul din curtea inchisorii. Ei sint ferm convinsi ca, daca ar avea echipamentul adecvat, ar avea rezultate mult mai bune.
Adolescentii il au cu totii ca model pe Gigi Becali si incearca sa-l imite, in limita posibilitatilor. Anul trecut, in semn de solidaritate cu gestul acestuia de a ridica un intreg sat pentru sinistrati, detinutii au realizat si ei o localitate in miniatura, cu machete de case si biserici, la care au muncit citeva luni de zile.
"Am vazut la televizor ce nenorociri s-au intimplat, am vazut ce a facut domnul Becali, si ne-am gindit si noi ca am putea face si noi asa ceva, dar in miniatura. Am facut aceste casute, aceste machete, constind in case si in biserici ca sa aratam ca ne pasa, si ca sintem alaturi de oamenii in suferinta", ne-a declarat Costel Iancu Ilinca, unul dintre detinuti.

"Domnul Gigi Becali este pentru mine un model"

Mai nou, tinerii s-au gindit sa-i ceara ajutorul patronului Stelei, pentru a obtine si ei un echipament cu care sa se mindreasca sa intre pe teren, la intreceri. "Domnule Becali, sintem un grup de minori si tineri din judetul Braila, de la Penitenciarul Tichilesti, si va apreciem foarte mult pentru gesturile pe care le faceti si cu sufletul pe care il puneti pentru romani. Sintem niste fani ai dvs si ai echipei Steaua, si daca se poate, v-am ruga sa ne ajutati si pe noi cu echipament de fotbal, deoarece ducem lipsa", au scris tinerii, in misiva adresata lui Becali. "Domnul Gigi Becali este pentru mine un om bun, care a ajutat foarte multa lume, si as vrea sa ajung si eu ca el, deoarece mi se pare un om cinstit, bun, care si-a facut bani din munca lui cinstita, nu din furat", ne-a declarat Constantin Dragomir, unul dintre detinuti. "Domnul Gigi Becali este pentru mine un model, deoarece are credinta in Dumnezeu si a stiut ce sa faca cu banii, a ajutat foarte multa lume, si pentru asta il respect", ne-a spus Victor Palii, detinut.

Sa bata Steaua!

"Surprinderea mea a fost modul in care au vazut acesti tineri valoarea banului, si-au dat seama ca banul, in functie de cum este folosit, poate fi bun, sau poate fi rau, au vazut ca banul folosit in discoteca, in baruri si in alte locuri decit cele care pot fi spre folos, i-au adus aici, unde se afla, in locul de detentie. Si au facut comparatie cu domnul Gigi Becali, cit bine se poate face cu banul", a comentat atitudinea detinutilor Sorin Plesca, preotul capelan.
Psihologul unitatii, Sita Popa, considera ca ar fi minunat pentru acesti tineri ca Becali sa poata veni sa discute cu ei, pentru a le impartasi si valorile pe care si-a bazat ascensiunea si succesul, cum ar fi respectul pentru familie si pentru munca: "Pentru acesti adolescenti, domnul Becali reprezinta un model cu care ei ar vrea sa se identifice. El este un om puternic, emana stapinire de sine, curaj, este un luptator, un om de succes. Ar fi foarte interesant ca, intr-o eventuala intilnire a domnului Gigi Becali cu acesti tineri sa le spuna care au fost reperele morale care l-au calauzit in viata si l-au dus spre succes. Acestor copii le lipsesc valorile morale precum respectul fata de familie, fata de munca, indiferent daca este la stina, sau la un birou, si chiar a credintei in Dumnezeu. Multi dintre detinutii nostri nu au invatat in casa sa spuna o rugaciune, ci la scoala, sau, si mai rau, aici, in penitenciar".
Detinutii spera ca patronul Stelei isi va pleca urechea la rugamintea lor, si le va trimite ceea ce i-au cerut. Ei cred ca daca Steaua va invinge miercuri, in meciul cu Standard Liege, vor sanse mai mari ca Becali sa le indeplineasca dorinta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii