Skip to main content

Detinutii braileni au sanse de angajare dupa iesirea din inchisoare

36 de detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila au inceput, la sfirsitul lunii martie, un curs de calificare pentru meseriile de zidar, zugrav si ingrijitor in domeniul zootehniei. Cursul dureaza aproximativ 3 luni de zile si in mod sigur ii va ajuta pe cei condamnati sa se integreze mai usor in societate dupa ispasirea pedepsei.
"Din totalul celor care frecventeaza cursurile, 16 se pregatesc pentru a lucra in zootehnie, iar 20 invata meseria de zidar si zugrav, pentru a putea lucra in domeniul constructiilor. Cursurile se fac in incinta Penitenciarului cu profesori specializati, iar la sfirsit detinutii primesc diplome de calificare pentru meseriile respective", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, inspector principal Marin Antipa.
Ceea ce ii avantajeaza pe condamnati este faptul ca pe diplomele de calificare nu se specifica faptul ca acele cursuri s-au tinut in inchisoare, astfel cei care au avut de efectuat o pedeapsa privativa de libertate au o sansa de angajare, desi multi dintre patroni sint reticenti si prefera sa angajeze persoane care nu au fost certate cu legea.
Inspectorul principal Marin Antipa ne-a mai spus ca multi dintre cei aflati acum in inchisoare efectueaza diverse activitati la societati din Braila, in special in agricultura si constructii, unde este nevoie de forta de munca.
"Avem beneficiari care lucreaza de multi ani cu detinuti de la noi, ei fiind angajati cu contract de munca si platiti pentru munca prestata conform prevederilor legale", a mai spus purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu