Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Detinutii braileni au sanse de angajare dupa iesirea din inchisoare

36 de detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila au inceput, la sfirsitul lunii martie, un curs de calificare pentru meseriile de zidar, zugrav si ingrijitor in domeniul zootehniei. Cursul dureaza aproximativ 3 luni de zile si in mod sigur ii va ajuta pe cei condamnati sa se integreze mai usor in societate dupa ispasirea pedepsei.
"Din totalul celor care frecventeaza cursurile, 16 se pregatesc pentru a lucra in zootehnie, iar 20 invata meseria de zidar si zugrav, pentru a putea lucra in domeniul constructiilor. Cursurile se fac in incinta Penitenciarului cu profesori specializati, iar la sfirsit detinutii primesc diplome de calificare pentru meseriile respective", ne-a declarat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, inspector principal Marin Antipa.
Ceea ce ii avantajeaza pe condamnati este faptul ca pe diplomele de calificare nu se specifica faptul ca acele cursuri s-au tinut in inchisoare, astfel cei care au avut de efectuat o pedeapsa privativa de libertate au o sansa de angajare, desi multi dintre patroni sint reticenti si prefera sa angajeze persoane care nu au fost certate cu legea.
Inspectorul principal Marin Antipa ne-a mai spus ca multi dintre cei aflati acum in inchisoare efectueaza diverse activitati la societati din Braila, in special in agricultura si constructii, unde este nevoie de forta de munca.
"Avem beneficiari care lucreaza de multi ani cu detinuti de la noi, ei fiind angajati cu contract de munca si platiti pentru munca prestata conform prevederilor legale", a mai spus purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii