Mergi la conţinutul principal

Detinutii braileni au inceput scoala

Ieri dimineata, la Penitenciarul Braila s-a desfasurat festivitatea de deschidere a anului scolar 2008 - 2009. In baza protocolului de colaborare incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean, la eveniment s-au deplasat reprezentanti ai Scolii "Mihai Eminescu", - inv. Valeriu Partene, de la Grupul Industrial "C. D. Nenitescu" - director adjunct Angelica Musat si de la Scoala Nr. 5, prof. Liliana Elena Manea. Protocolul are drept obiectiv crearea cadrului care sa permita imbunatatirea conditiilor de scolarizare, educare si profesionalizare a persoanelor aflate in executarea unei pedepse private de libertate, in conditii similare celor din comunitate, pentru a creste sansele de reintegrare a acestora. "Adaptarea scolara si pe aceasta cale integrarea sociala sint in masura sa previna comportamentele deviante, vizind din interior actele de pre si delincventa. Scolarizarea organizata si desfasurata in penitenciar constituie o componenta principala a normalizarii si incurajeaza independenta si responsabilitatea detinutilor", a declarat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, subcomisar Simona Cioara.
Pentru acest an scolar, Serviciul Educatie si Interventie Psihosociala din cadrul institutiei a selectionat un numar de 77 detinuti care indeplineau conditiile prevazute de lege pentru a fi scolarizati. Astfel, la clasele I-IV au fost selectionate 10 persoane private de libertate, la V-VIII vor urma cursuri 32 de detinuti, iar pentru clasele IX - XII au fost selectate 35 persoane private de libertate. Scolarizarea desfasurata in cadrul Penitenciarului ii va ajuta pe detinuti sa aiba o atitudine pozitiva, sa invete o meserie si sa presteze o munca utila in societate.
Potrivit legii 275/2006, detinutii care merg la scoala beneficiaza de 30% din salariul minim economie in functie de numarul de ore la care participa si de 30 de zile cistig la absolvirea unui semestru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu