Mergi la conţinutul principal

Detinutii beneficiaza de consiliere pentru prevenirea consumului de droguri

Peste 400 de detinuti din penitenciarele brailene beneficiaza de servicii de informare si consiliere pentru prevenirea consumului de droguri, oferite de specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila, in urma unor protocoale de colaborare incheiate cu Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila si Penitenciarul pentru Minori si Tineri Tichilesti.
Astfel, in cele doua unitatile de detentie se deruleaza doua programe de prevenire a consumului de droguri. "Alege sa fii sanatos!" este programul care se desfasoara in Penitenciarul de Maxima Siguranta Braila, grupul tinta fiind format din 150 de detinuti, cu virste cuprinse intre 18 - 35 de ani, condamnati pentru diferite fapte incriminate de legea penala sau care au fost condamnati pentru incalcari ale legilor care fac referire la traficul si consumul de droguri. In cadrul Penitenciarului pentru Minori si Tineri Tichilesti, specialistii CPECA Braila implementeaza proiectul "Sa gasim impreuna sensul pozitiv al schimbarii!", al carui gup tinta sint 250 de detinuti minori si tineri, care au savirsit diferite infractiuni.
Activitatile desfasurate in cadrul celor doua programe de prevenire a consumului de droguri includ informare si educare, constientizarea situatiilor de risc si identificarea solutiilor pentru depasirea optima a unor situatii critice ce ar putea sa aiba drept consecinta consumul de droguri. "Grupul tinta prezinta un grad de vulnerabilitate crescut in fata consumului de droguri datorita deficientelor de socializare, inteleasa ca proces de interiorizare si respectare a normelor si valorilor acceptate social; structurii de personalitate, de cele mai multe ori fragila, ce rezulta si din frustrarile care se acumuleaza datorita mediului restrictiv. In cazul detinutilor minori si tineri este vorba despre insuficienta maturizare psiho-afectiva si sociala, dar si de virsta scazuta la care au savirsit o infractiune, dar care poate reprezenta premisa unei restructurari a valorilor dupa care acesti adolescenti sa se ghideze ulterior", a precizat Elena Nechifor, coordonatorul CPECA Braila.
Rezultatele asteptate in urma implementarii acestor proiecte se refera la faptul ca persoanele care alcatuiesc grupul tinta al acestui program de prevenire vor intelege intensitatea pericolului reprezentat de consumul de droguri si dispunind de argumente solide, vor putea sa opteze pentru un stil de viata sanatos, sa recunoasca factorii de risc si sa le faca fata intr-un mod optim, astfel incit consumul de droguri sa poata fi evitat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro