* evenmentul are loc duminică, 28 noiembrie, ora 11.30, cu prilejul împlinirii a 104 ani de la proclamarea Unirii Bucovinei cu România * prof. dr. Ștefan Aftodor, președintele filialei Brăila a Societății de Științe Istorice din România, va vorbi despre importanța evenimentului istoric * programul artistic va fi susținut de Grupul folk „Generații” și soliștii de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila
„Dor de România Mare”. Este titlul manifestării culturale organizate în acest weekend la Casa Memorială „Petre Ștefănescu-Goangă”, la împlinirea a 104 ani de la Unirea Bucovinei - străvechi pământ românesc - cu Patria Mamă, România.
„Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România-filiala Brăila, Centrul Județean de Excelență Brăila şi Asociația ProBasarabia și Bucovina-filiala „Vasile Voloc” Brăila, organizează manifestarea intitulată „Dor de România Mare”, prilejuită de împlinirea a 104 de ani de la proclamarea Unirii Bucovinei cu România”, precizează, într-un comunicat, managerul Casei de Cultură a Municipiului Brăila, Emanoil Ciucașu.
Manifestarea se va desfășura duminică, 28 noiembrie 2022, începând cu ora 11.30, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, din Piața Poligon. Potrivit organizatorilor, în cadrul manifestării, prof. dr. Ştefan Aftodor, preşedintele filialei Brăila a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, va evoca evenimentul istoric de acum 104 ani printr-o prelegere intitulată „Unirea Bucovinei cu România: eroi și fapte”.
Prelegerea dr. Aftodor va fi urmată de un moment artistic susținut de membrii Grupului folk „Generaţii” (Daniela Popa, Ioan Tudosie, Denisa Bîtcă, David Toader, Bianca Gherasim, Nicolaie Buțea), coordonat de prof. Dumitru Popescu, şi soliştii de muzică populară ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila: Marta Pîrvu, Alexandra Macoveiu și Cornel Ciubotaru.