Mergi la conţinutul principal

"Despre Mărțișor" - conferință transmisă live de la Centrul de Creație

* conferința despre mărțișor - element de patrimoniu cultural imaterial UNESCO" este susținută de prof. dr. Corina Mihăescu, cercetător științific gr. I la Institutul de Etnografie și Folclor "Constantin Brăiloiu" din cadrul Academiei Române * participă Atelierului de Revitalizare a Textilelor Tradiționale Brăila (care a organizat o șezătoare tematică) și Ansamblul de dansuri populare Hora Măxinenilor

 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație), Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila organizează astăzi, 4 martie, începând cu ora 12.00, în Sala ProArte a Centrului, conferința "Despre Mărțișor - element de patrimoniu cultural imaterial UNESCO", susținută de prof. dr. Corina Mihăescu, cercetător științific gr. I la Institutul de Etnografie și Folclor "Constantin Brăiloiu" din cadrul Academiei Române, cu participarea Atelierului de Revitalizare a Textilelor Tradiționale Brăila (care a organizat o șezătoare tematică).

 "În cadrul acestui eveniment, invitata specială prof. dr. Corina Mihăescu ne va vorbi despre Mărțișor - simbol al dragostei și al prieteniei, acceptat pentru a fi inclus în lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului imaterial al umanității. Vom afla de unde vine, de ce este roșu și alb, de ce dăruim, de ce purtăm mărțișoare, despre semnificația și importanța sărbătorii dar și legătura strânsă și continuă a trecutului în prezent", precizează organizatorii evenimentului.

Din program nu va lipsi dansul, oferit, de data aceasta, cu sprijinul Ansamblului de dansuri populare Hora Măxinenilor, din comuna Măxineni, cei care vor participa la șezătoarea tematică, alături de  elevii Liceului Teoretic "Panait Cerna". Se vor realiza mărțișoare românești tradiționale, cu împletituri din sfoară (în culori alb/roșu). Potrivit Centrului de Creație Brăila, conferința despre mărțișor va aduce împreună tineri din Tufești, Traian, Racovița, Chiscani, Unirea, Șuțești, Romanu și Mircea Vodă care doresc să-și împărtășească opiniile cu privire la tema evenimentului.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus și va fi transmis live, pe pagina de Facebook a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila - Centrul.de.Creatie.Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro