Mergi la conţinutul principal

Despre legislația muncii și finanțare, la sediul CCIA Brăila

• au participat reprezentanții ITM, ai AOFM Brăila și ai Organismului Intermediar Regional (OIR) PECU Regiunea SUD-EST, precum și agenți economici din municipiu și județ • discuțiile s-au axat pe modificările recente în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă • totodată, agenții economici prezenți la eveniment au discutat despre ghidurile de finanțare aflate, în prezent, în dezbatere publică

 

„Sesiune de informare a agenților economici privind legislația muncii”, organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila, în colaborare cu reprezentanții ITM, AOFM și ai Organismului Intermediar Regional (OIR) PECU Regiunea SUD-EST, la sediul CCIA, cu participarea agenților economici din municipiu și județ.

La evenimentul organizat la finele săptămânii trecute au fost prezenți inspectorul șef al Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Arhire Liviu, șeful Serviciului SSM din cadrul ITM Brăila, Liviu Sterian, președintele CCIA Brăila, Ștefan Fusea, reprezentanți ai Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila și ai Organismului Intermediar Regional (OIR) PECU Regiunea SUD-EST. „Evenimentul a avut ca scop principal facilitarea dialogului dintre agenții economici și principalele entități responsabile în ceea ce privește asigurarea respectării prevederilor legislației muncii, oferindu-le acestora oportunitatea de a discuta despre modificările recente atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, aspecte cu un impact direct asupra derulării raporturilor de muncă, precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Totodată, în cadrul sesiunii de la sediul CCIA Brăila, au fost abordate măsurile de stimulare a angajatorilor pentru încadrarea șomerilor în muncă, prin subvenționarea locurilor de muncă, aceasta reprezentând o oportunitate pentru angajatori de a beneficia de subvenții, contribuind, astfel, la reducerea ratei șomajului în municipiu și județ.

Agenții economici prezenți la eveniment au avut șansa de a discuta despre ghidurile de finanțare aflate, în prezent, în dezbatere publică, aceste ghiduri constituind un instrument util pentru orice angajator interesat să aprofundeze oportunitățile de finanțare disponibile.

„Evenimentul organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Brăila este un pas esențial în construirea unui dialog deschis și constructiv între reprezentanții autorităților și agenții economici. ITM Brăila, împreună cu partenerii săi, reafirmă angajamentul de a asigura respectarea legislației muncii și de a oferi sprijinul necesar pentru o bună înțelegere a noilor prevederi legale”, a mai precizat Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro