Mergi la conţinutul principal

Despre dreptul la opinie si egalitate

Ne laudam ca traim intr-o tara democratica, fiind condusi de principii democratice. Tocmai de aceea, la scoala invatam drepturile omului si ale copilului si se fac zeci de concursuri sau proiecte pe aceasta tema. Cu toate astea, tocmai cei care ne vorbesc despre drepturi, nu au invatat sa ne respecte un drept foarte important si anume acela la opinie. Nicaieri nu scrie ca parerea noastra trebuie sa aiba un caracter pozitiv, nicaieri nu scrie ca atunci cind avem curajul sa exprimam o parere care ii ofenseaza pe unii sau care ii critica pe altii trebuie sa fim sanctionati sau pedepsiti in vreun fel. Faptul ca avem opinii "deranjante" arata ca sint lucruri care ne afecteaza si ne ingrijoreaza. Insa atunci cind avem curajul de a le scrie cum ni se raspunde? Cu mustrari, cu amenintari, poate chiar cu pedepse. Chiar credeti ca acesta este cel mai bun mod de a actiona? Poate ca asta ar trebui sa ridice un semn de intrebare si sa meditati la ce se afla in spatele textului, in spatele cuvintelor mai mult sau mai putin diplomate.
Ne vorbiti de valori, de responsabilitate si respect, care oricum credeti ca ne lipsesc cu desavirsire. Elevii nu au voie cu bauturi alcoolice in scoala, dar ce ziceti de acei profesori care imprastie mirosul de alcool in clasa? Elevii nu au voie sa fumeze in incinta scolii, dar ce ziceti de acei profesori care isi aprind tigarile prin scoala, in vazul elevilor? Elevii nu au voie sa jigneasca profesorii dar ce ziceti de cei care jignesc sau chiar ne lovesc? Poate veti zice ca sint cazuri izolate, dar la fel de absurd e sa zici ca toti elevii fumeaza, aduc alcool la scoala si jignesc profesorii. Acelea de ce nu ar fi cazuri izolate?
Sint de acord ca elevii nu au voie sa faca asta, dar pot fi de acord ca profesorii sa aiba voie? Poate ca n-ar fi rau ca si profesorii sa primeasca nota la purtare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu