"Descoperă artistul din tine" la Şcoala de Artă "ArioDante" - Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

"Descoperă artistul din tine" la Şcoala de Artă "ArioDante" - Brăila

• Şcoala de Artă “ArioDante” Bucureşti, înfiinţată de pianista Iuliana Sgîrcitu, îşi va deschide un sediu şi în Brăila, pe strada Griviţei, nr. 307, iar doritorii se pot înscrie la secţiile pian, vioară, chitară, percuţie (tobe) şi canto cu două subsecţii: de muzică uşoară şi clasică • înscrierile se fac până la data de 14 ianuarie 2018, iar cursurile vor începe din 15 ianuarie 2018 • duminică va avea loc un recital al elevilor din Bucureşti, la Teatrul “Maria Filotti” din municipiu, cu ocazia marii sărbători a Crăciunului

 

O veste bună pentru pasionaţii de muzică! Cei care vor să înveţe să cânte la un instrument muzical ori să ia lecţii de canto au o nouă posibilitate. Ea se numeşte “ArioDante”, o şcoală de artă din Bucureşti, care îşi va deschide o filială, să-i spunem aşa, la Brăila. “ArioDante” este transpunerea în realitate a unui vis dintotdeauna al pianistei Iuliana Sgîrcitu, care a dorit să contribuie, cu mai mult decât talentul său, la frumosul pe care arta îl dezvăluie celor care o iubesc.

Înscrierile se fac pe site-ul şcolii, www.ariodante.ro, sau la numerele de telefon 0765/164.402 sau 0765/214.950, iar cursurile vor începe din luna ianuarie 2018. Locaţia va fi pe strada Griviţei, nr. 307, unde încă se munceşte de zor, pentru a fi totul perfect în momentul în care noii elevi îi vor trece pragul. Secţiile la care elevii brăileni se vor putea înscrie sunt: pian, vioară, chitară, percuţie şi canto cu două subsecţii: de muzică uşoară şi clasică. Cei care vor dezvălui tainele muzicii sunt profesori din Bucureşti, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (UNMB). Programul şcolii se va desfăşura de luni până sâmbătă, în intervalul orar 9.00 - 21.00.

Ca să vă faceţi o idee despre ce înseamnă “ArioDante”, Iuliana Sgîrcitu şi colegii săi, profesorii, vă aşteaptă la recitalul de Crăciun “La porţile măiestriei”, care va avea loc duminică, 17 decembrie 2017, la ora 15.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” din municipiu. Programul artistic va fi susţinut de elevii Clara Munteanu, Ariana Georgiana Pârvulescu, Maria Tudor, Karina Alecsia Pogan, Luca Niţu, Georgia Cezara Bâldea, Matei Marcu, Luana Bălaşa, Vladimir Uşurelu, Maya Marinescu, Ştefania Preotu, Robert Marcu, Cristian Bogdan Stanislav, Ilinca Munteanu, Andra Stanciu, Yahia Motlej, Vlad Ciurea, Andrei Popa, Hamude Motlej, Caroline Damour, Georgiana Racu, Miruna Popa, Maria Zahiu, Bogdan Crăciun, Toader Ciucă, Ştefan Tudor Costache, Andreea Bivolaru, Cătălina Şoangher şi Daniel Vasile. Profesorii coordonatori sunt Nicoleta Radu, Andra Lucia Andrei, Marlene Magdiş, Marian Victor Matei, Dragoş Horghidan şi Iuliana Sgîrcitu.

 

«ArioDante», alternativa instituţiilor de învăţământ de stat

Cercetătorii au demonstrat ştiinţific, prin intermediul a numeroase studii, impactul pozitiv pe care cântatul la un instrument îl are asupra abilităţilor intelectuale şi chiar motrice ale unei persoane. Pe lângă efectele generoase pe care le percepe la nivel emoţional, cel care ascultă muzică sau o cântă, studierea unui instrument creşte nivelul eficienţei intelectuale, lucru rapid vizibil în performanţa şcolară - la copii sau în calitatea muncii - la adulţi. “Din fericire, piaţa cursurilor de educaţie muzicală este în creştere, cu atât mai mult cu cât se extinde şi conceptul de dezvoltare personală. Adulţii, mai ales cei din mediile corporatiste, resimt tot mai acut efectele presiunii mediului de afaceri şi găsesc în exprimarea artistică o modalitate eficientă naturală, non-invazivă de a-şi  gestiona capitalul de stres acumulat la birou. Aceşti adulţi, odată contaminaţi cu beneficiile artei, îşi vor încuraja copiii să guste la rândul lor, din acest ingredient al bucuriei. Există un dublu beneficiu în dezvoltarea pieţei instituţiilor de învăţământ artistic, în special a celor destinate tuturor categoriilor de vârstă. Pe de-o parte, aceste persoane - care se bucură de un plus de informaţie culturală, vor reda sălilor de concerte şi galeriilor de artă publicul pe care acestea şi-l doresc şi îl merită. Un public educat va aprecia altfel un artist care are o prestaţie desăvârşită precum va şti să taxeze elegant lipsa de geniu, recunoscându-le ambilor meritele - în mod obiectiv. Cu siguranţă, privită din acest punct de vedere, activitatea culturală din România va căpăta un plus de valoare, dar şi artiştilor le va reveni o responsabilitate crescândă în ceea ce priveşte calitatea actului artistic. Cel de-al doilea beneficiu este acela legat de pepiniera de talente pe care şcolile de artă de tipul «ArioDante» o pot întreţine şi dezvolta pentru viitorul scenei româneşti. Una dintre cele mai importante caracteristici pe care şcolile private o au faţă de instituţiile de învăţământ clasice este flexibilitatea profesorilor şi a programei. În cadrul unei instituţii de stat, accentul se pune pe predarea programei clasice. Însă, fiecare artist este unic şi «ArioDante» îşi propune să-l încurajeze să-şi exprime talentul cu un plus de originalitate şi să-l susţină în abordarea celor mai relevante repertorii pentru structura sa emoţională şi intelectuală. De pildă, nu toţi pianiştii visează să cânte muzică clasică. Unii îşi doresc cu ardoare să improvizeze, să danseze cu degetele pe claviatură în cele mai originale ritmuri de jazz. Credem că este esenţial să ţinem cont de particularităţile fiecărui elev şi să-l dezvoltăm în acea direcţie”, au precizat reprezentanţii “ArioDante” Bucureşti.

Şcoala din capitală a câştigat numeroase şi importante premii de excelenţă la diverse concursuri de muzică din ţară.

Elevii de la “ArioDante” s-au implicat chiar şi în proiecte caritabile şi schimburi de experienţă.

Cursurile sunt pe bază de abonament, dar cei mai talentaţi elevi sunt susţinuţi şi nu plătesc niciun ban. Abonamentul “Ario” este conceput atât pentru cei care tind către performanţă, cât şi pentru cei care vor să înţeleagă mai bine domeniul muzical. “Pentru că susţinem performanţa, «ArioDante» pune la dispoziţie, pentru fiecare secţie, câte două locuri la «fără taxă» care vor fi acordate celor mai pasionaţi şi talentaţi candidaţi. În plus, pe lângă cursurile săptămânale de instrument, cursanţii noştri au posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele la workshop-urile de istorie şi teorie muzicală. La sfârşitul primelor trei module, cursanţii sunt evaluaţi şi notaţi în funcţie de nivelul de pregătire şi primesc o Diplomă de Absolvire a cursurilor. Comisia de examinare este formată din personalităţi ale domeniului artistic”, au mai precizat reprezentanţii Şcolii de Artă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro