Mergi la conţinutul principal
Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 30.000 de lei

Descinderi cu poliţia în baruri şi restaurante

• timp de două zile, au fost verificaţi 18 angajatori brăileni • “În timpul acţiunii, inspectorii de muncă le-au atras atenţia angajatorilor că aplicarea măsurilor privind reducerea riscului de contaminare cu COVID-19 nu este o opţiune, ci o obligaţie legală”, precizează inspectorul şef al ITM Brăila, Liviu Arhire

 

Controale ale inspectorilor de muncă brăileni în pieţe, baruri, hoteluri şi restaurante, finalizate cu amenzi de zeci de mii de lei.

Potrivit inspectorului şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în perioada 18-19 iulie 2020, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila, însoţiţi de poliţişti, au efectuat mai multe acţiuni pe raza municipiului Brăila, “pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”. Au fost, astfel, verificaţi 18 angajatori de pe raza judeţului Brăila, care desfăşoară activităţi economice în domeniile: “Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor” (CAEN 5630), “Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe” (CAEN 4781), “Restaurante” (CAEN 5610), “Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun” (CAEN 4711), “Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare” (CAEN 5510).

“În timpul acţiunii de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020, inspectorii de muncă le-au atras atenţia angajatorilor că aplicarea riguroasă a măsurilor privind reducerea riscului de contaminare cu COVID-19 nu este o opţiune, ci o obligaţie legală”, precizează inspectorul şef al ITM Brăila.

Dintre recomandările făcute către angajatorii verificaţi de inspectorii de muncă brăileni amintim: afişarea la toate locurile de muncă a regulilor de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru toate persoanele care intră în spaţiul organizat de angajator, cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 (mască, mănuşi de protecţie etc); luarea de măsuri pentru efectuarea triajului epidemiologic; asigurarea  soluţiilor de dezinfectare manuală (soluţii pe bază de alcool pentru dezinfectare) în spaţiile comune.

Inspectorii de muncă au verificat modalitatea de respectare a legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă, iar pentru neregulile constatate au dat amenzi în valoare totală de 32.000 de lei. 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro