Mergi la conţinutul principal

Deputatul Vasioiu l-a pirit la premier pe primarul municipiului

Deputatul de Braila Horia Vasioiu l-a pirit la primul ministru pe primarul municipiului, Constantin Cibu, pentru ca ar fi facut campanie electorala, la inceputul anului scolar. Vasioiu i-a adresat, luni, o interpelare premierului, informindu-l despre "o situatie penibila si regretabila, care contravine legislatiei in vigoare, ce s-a petrecut in municipiul Braila, pe 17 septembrie, cu ocazia deschiderii oficiale a noului an scolar. La Scoala cu clase I - VIII nr. 21, din Braila, in timpul ceremoniei de deschidere a anului scolar, a aparut, surprinzator, primarul municipiului, Constantin Sever Cibu, presedintele Organizatiei Judetene Braila a Partidului National Liberal. Acest lucru s-a intimplat fara ca dl Cibu sa fi fost invitat in prealabil sau macar sa-si fi anuntat, din timp, intentia de a fi alaturi de copiii acestei scoli si cadrele lor didactice, la acel moment festiv.
Cum era si normal, potrivit celor mai elementare reguli de politete, directorul institutiei de invatamint respective l-a rugat pe domnul primar sa rosteasca o alocutiune. Ei bine, in timpul discursului, in rindurile elevilor au aparut vreo 10 tineri imbracati in tricouri galbene cu sigla PNL pe piept, care au inceput sa imparta pachete cu rechizite - caiete, pixuri, orare cu insemnul PNL etc. - in fata invatatorilor, a profesorilor si a parintilor, cu totii surprinsi si jenati de aceasta campanie electorala evidenta. Aceasta actiune a fost supervizata si de la centrul partidului, deoarece din suita primarului a facut parte si Diana Tusa, director general al Cancelariei presedintelui Camerei Deputatilor, dl Bogdan Olteanu".
Vasioiu i-a solicitat primului ministru sa ii comunice "opinia lui despre acest gest de infantilitate politica, cit si masurile pe care le veti lua fata de flagranta incalcare a legii, prin care un spatiu dedicat exclusiv educatiei a fost transformat in arena politica".
Precizam ca prezenta primarului Cibu la manifestarile dedicate deschiderii anului scolar la unitatea de invatamint respectiva fusese anuntata, iar edilul-sef a declarat ca rechizitele oferite copiilor nu aveau nici un insemn al PNL. Cibu nu a negat insa faptul ca darurile au fost facute elevilor de catre tinerii imbracati in tricouri care aveau imprimate pe ele sigla PNL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu