Mergi la conţinutul principal

Deputatul PSD George Paladi: „În România zac abandonate hidrocentrale în care s-au investit sute de milioane de euro”

* vicepreședintele Comisiei pentru Politică Economică, Reformă și privatizare a explicat ce cuprinde proiectul de lege inițiat de PSD și adoptat deja de Senat * pe înțelesul tuturor, social-democrații „dezgheață”  proiectele cu privire la  amenajările hidrotehnice care odată devenite funcționale vor produce  energie electrică pentru sistemul energetic național

 

Partidul Social Democrat a inițiat un proiect de lege care va conduce la finalizarea lucrărilor și la punerea în funcțiune a unor hidrocentrale abandonate, ce vor contribui atât la consolidarea securității energetice a României, cât și la producerea de energie electrică ieftină. Proiectul de lege a fost deja adoptat de către Senat și urmează Camera Deputaților. Referitor la acest aspect, deputatul PSD de Brăila George – Adrian Paladi, vicepreședintele Comisiei Pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare ne-a declarat: ”În timp ce populația și companiile se confruntă cu creșterile masive ale prețurilor la energie electrică, în România zac abandonate hidrocentrale în care s-au investit sute de milioane de euro, pentru ca apoi proiectele să fie înghețate mai înainte de a fi puse în funcțiune. În consecință, Partidul Social Democrat a inițiat un proiect de lege care va conduce la finalizarea lucrărilor necesare pentru ca aceste amenajări hidrotehnice să devină funcționale și să producă energie electrică pentru sistemul energetic național”.

Sursa citată a reamintit că  energia hidroelectrică este „verde” și, totodată ieftină. Astfel, punerea în funcțiune a acestor hidrocentrale va asigura nu doar creșterea producției de energie electrică în România, ci va face acest lucru la costuri mici și cu un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător. „O producție mai mare de energie, în condiții economice avantajoase și sigure pentru mediu, înseamnă o sporire a securității energetice a României, într-un context internațional tulbure”, a punctat parlamentarul PSD.

Cu privire la ce prevede proiectul legislativ, vicepreședintele Comisiei  pentru Politică Economică a amintit scoaterea amenajărilor hidrotehnice din zona ariilor protejate și asigurarea unei distanțe de protecție de 100 de metri între aceste amenajări și restul ariei protejate. „Prin urmare, vor fi reluate lucrările și vor fi finalizate investiții majore, precum hidrocentrala de la Răstolița, care este deja realizată în proporție de 92% și pentru care s-au cheltuit peste 200 de milioane de euro. Această centrală poate produce lunar peste 9.000 de MWh. De asemenea, vor fi finalizate hidrocentralele de la Bumbești și Dumitra, de pe Valea Jiului, ambele realizate în proporție de peste 90%, pentru care s-au cheltuit peste 155 de milioane de euro și care vor putea aduce în sistemul energetic național peste 21.000 MWh lunar”, a continuat Paladi explicațiile. În același context, deputatul PSD a precizat că prin intermediul acestor hidrocentrale ar putea fi alimentate constant cu energie electrică peste 300.000 de locuințe, ceea ce „este încă o dovadă a faptului că PSD se concentrează pe soluții viabile pentru problemele românilor și că a intrat la guvernare pentru a transpune în practică proiecte care rezolvă astfel de probleme esențiale”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro