Mergi la conţinutul principal

Deputatul Ioniţă «desfiinţează» guvernarea PSD-ALDE pe anul 2017

• parlamentarul PNL Antoneta Ioniţă a criticat dur măsurile luate de coaliţia de guvernare PSD-ALDE, în 2017, cu precizarea că din punctul său de vedere anul trecut a fost unul pierdut pentru România • pe lângă “perfomanţa” de a-şi schimba de trei ori propriul Guvern, Ioniţă susţine că PSD-iştii au luat o serie de decizii care vor afecta grav populaţia în următorii ani

 

Deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a realizat o “radiografie” a Guvernării PSD-ALDE pe anul trecut, în care a criticat extrem de dur o serie dintre deciziile care au fost luate. Pe lângă “performanţa” de a-şi schimba propriul Guvern de trei ori, Ioniţă susţine că pesediştii şi-au încălcat grav promisiunile electorale faţă de români şi că din totalul de 724 de măsuri asumate în programul de guvernare al PSD doar 33 dintre măsuri au fost puse în practică şi alte 96 parţial realizate.

“În anul 2017 guvernarea PSD-ALDE a irosit creşterea economică moştenită de 7% şi a aruncat banii câştigaţi în plus pe măsuri populiste care au distrus echilibrul economic. Aş aminti astfel că inflaţia a crescut de la 0,2% la începutul anului, la 3,3% în luna decembrie şi există riscul ca în anul 2018 sa avem o inflaţie de peste 4%. Guvernarea PSD-ALDE şi-a încălcat promisiunile electorale de a garanta un cadru predictibil pentru afaceri fără majorări de taxe. Astfel, în anul 2017 au fost operate 261 modificări ale codului fiscal (la numai un an de la intrarea sa în vigoare), iar oamenii de afaceri şi companiile au fost în permanenţă ameninţaţi cu modificări fiscale peste noapte: impozitul pe gospodărie, impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate etc. Haosul fiscal a dus la scăderea încasărilor şi la reducerea investiţiilor private din economie cu aproape 20%”, afirmă Ioniţă.

Mai mult, aceasta susţine că cea mai mare minciună a programului de guvernare PSD-ALDE s-a dovedit a fi majorarea salariilor din sectorul public cu 25% din ianuarie 2018, prin adoptarea Legii salarizării unitare. Deputatul PNL explică faptul că prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat sunt anulate majorările salariale promise, iar în sectorul privat salariile riscă să scadă. De asemenea, subliniază că prin reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10 %, bugetele locale au scăzut cu aproape 40%.

 

Ioniţă critică dur şi măsurile luate în Sănătate şi Educaţie

Deputatul Antoneta Ioniţă consideră că în domeniul educaţiei şi al sănătăţii guvernarea actuală a provocat un adevărat haos şi a permis ca Ministerul Sănătăţii să treacă printr-una dintre cele mai grave crize de management din istorie.

“Anul 2017 a fost marcat de o gravă epidemie de rujeolă care a dus la peste 10.000 de îmbolnăviri şi 38 de decese, precum şi la o criză a medicamentelor şi vaccinurilor. În educaţie nu a fost făcut nici un progres în asigurarea funcţionării normale a şcolilor cu materiale educaţionale necesare şi nici în asigurarea condiţiilor sanitare şi de siguranţă publică a celor peste 2.000 de şcoli care funcţionează fără autorizaţii, susţine Ioniţă.

O părere extrem de proastă are aceasta şi despre investiţiile şi atragerea de fonduri europene în 2017, dar şi despre “atacurile” repetate la adresa Justiţiei în România.

“Acestea au atins un record minim istoric. Marile proiecte de infrastructură au fost abandonate, nu au fost lansate proiecte noi majore şi nu s-au făcut progrese pe niciun şantier de lucru la autostrăzi sau la calea ferată. Anul 2017 a fost anul în care am asistat la asaltul PSD-ALDE la independenţa Justiţiei. Au fost promovate astfel propuneri legislative de modificare a sistemului judiciar care să conducă la o subordonare politică a magistraţilor.  

Dincolo de cifre, politicile publice şi măsurile aplicate de către PSD arată că România se îndreaptă într-o direcţie greşită: democratic, politic, economic şi mai ales social. Una peste alta, putem spune că anul 2017 a fost un an pierdut pentru România, iar programul electoral datorită căruia Alianţa PSD-ALDE a câştigat alegerile parlamentare din anul 2016 reprezintă cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a României”, a conchis deputatul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro