Mergi la conţinutul principal

Deputatul Emilia Meiroşu nu-şi mai împarte cabinetul parlamentar cu foştii săi colegi PSD-işti

• după ce a decis în luna mai să plece din rândul social-democraţilor, deputatul brăilean Emilia Meiroşu  nu mai vrea să împartă nici cabinetul parlamentar cu aceştia • consilierii municipali i-au aprobat, recent, solicitarea de a primi un nou spaţiu în care să îşi desfăşoare activitatea ca parlamentar independent • noul sediu al deputatului se află pe Bulevardul Independenţei, bl. D1, mezanin, este compus din 4 încăperi şi are o suprafaţă utilă de 126,65 mp

 

Parlamentarul Emilia Meiroşu se poate lăuda cu un sediu nou în care să îşi desfăşoare activitatea pe plan local. Aşa cum se ştie, aceasta a luat decizia de a demisiona din PSD, în luna mai, şi de a trece în partidul lui Victor Ponta, ProRomânia, astfel că în prezent activează ca deputat independent. Ei bine, Meiroşu nu s-a limitat doar la a rupe legăturile cu foştii colegi pe plan plan politic, dar a solicitat Primăriei să îi acorde o nouă locaţie în care să îi funcţioneze cabinetul parlamentar, pe care până nu demult îl împărţea cu senatorul social-democrat Ion Rotaru.

Astfel, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, consilierii au dezbătut şi aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unui spaţiu pentru cabinetul Emiliei Meiroşu, precum şi un altul legat de extinderea spaţiului în care acum Rotaru a rămas chiriaş alături de TSD-işti.

Din raportului proiectului privind cabinetul parlamentar al Emiliei Meiroşu, aflăm că spaţiul ce i-a fost alocat este situat pe Bulevardul Independenţei, bl. D1, mezanin, compus din 4 încăperi, având o suprafaţă utilă de 126,65 mp şi dependinţe comune (holuri, grup sanitar) de încă 55,28 mp indiviz suprafaţa totală de 75,93 mp. Ca o paranteză, reamintim că CLM Brăila a stabilit că partidele trebuie să plătească 2,20 lei/mp/lună pentru birouri şi 1,20 lei/mp/lună pentru dependinţele sediilor pe care le primesc, regulă care se aplică şi pentru cabinetele parlamentare. Deci Meiroşu va avea de plătit lunar cam 278 lei chiria pentru birouri şi încă 66 lei pentru dependinţe. Cu alte cuvinte, cam 4.130 lei pe an. Revenind, trebuie punctat că subiectul plecării deputatului din tabăra PSD nu a scăpat de ironiile consilierilor municipali liberali.

 

PNL-iştii au vrut explicaţii suplimentare privind necesitatea unui nou sediu pentru Meiroşu

Primul proiect supus votului a fost cel privind extinderea cabinetului parlamentar al lui Ion Rotaru, situat pe Bulevardul Dorobanţilor la Blocul A54 bis, parter. Dacă aici nu au existat niciun fel de discuţii, proiectul fiind aprobat fără probleme, când a venit rândul punctului privind sediul Emiliei Meiroşu, liberalii au ţinut să îi “lovească” cu mici ironii pe PSD-işti pentru că au pierdut un parlamentar.

“O întrebare: doamna deputat avea un sediu. Să înţelegem că a solicitat acest nou sediu pentru că are o suprafaţă mai mare sau din alt motiv?”, a afirmat liberalul Petrică Popa. Cum primarul Marian Dragomir a explicat că doar a decis să renunţe la fostul sediu, PNL-istul a continuat:”Am înţeles. Dar din ce motiv?! Pentru că dorea o suprafaţă mai mare sau din alt motiv?”

Tot pe un ton uşor ironic, “în horă” a intrat şi primarulDragomir.”Din motivele dânsei personale, dar vă pot ajuta la finalul şedinţei cu un număr de telefon”, i-a transmis acesta lui Popa. Liberalul a încheiat însă discuţia, concluzionând că motivul schimbării sediului parlamentarului este unul “strict secret”.

Dincolo de micile înţepături, proiectul privind sediul cabinetului Emiliei Meiroşu a fost aprobat totuşi în unanimitate.

În ceea ce priveşte cabinetul parlamentar al senatorului Rotaru, acesta este situat pe Bulevardul Dorobanţilor la Blocul A54 bis, parter, are o suprafaţă de 74,71 mp pentru birouri şi 37,24 mp pentru dependinţe. Chiria este 164 lei (birouri) şi încă aproape 45 lei pentru dependinţe. Un total lunar de aproape 209 lei şi 2.508 lei pe an, chirie pe care o împărţea până nu demult cu fosta sa colegă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro