Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa salută inițiativele Guvernului Ciucă

* președintele PNL Brăila, a dorit să sublinieze suplimentarea cu 15,5 miliarde lei a bugetului Programului ”Anghel Saligny”, anunțată de premierul Nicolae Ciucă * potrivit deputatului, 10 miliarde lei vor merge către construcția și modernizarea drumurilor, iar restul către proiecte de extindere rețele de gaz * Popa a mai lăudat și o altă inițiativă a Guvernului Ciucă privind sprijinirea companiilor afectate de relațiile comerciale directe sau indirecte cu operatorii economici din Ucraina, Federația Rusă și preventiv, Belarus

 

Deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni, a dorit să atragă atenția asupra a două măsuri anunțate recent de Guvernul Nicolae Ciucă, pe care le consideră foarte bune. Acesta a transmis un comunicat de presă, pentru a puncta faptul că premierul Ciucă a vorbit, ieri, în ședința de Guvern, despre suplimentarea cu 15,5 miliarde lei a bugetului Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru a acoperi cererile care vin din teritoriu.

”Din această sumă, 10 miliarde lei vor merge către construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde lei către proiectele de extindere a rețelei de gaze. În felul acesta, suma totală a programului «Anghel Saligny» ajunge la 65,5 miliarde lei, bani care sunt destinați în principal modernizării drumurilor, extinderii rețelelor de apă și canalizare și extinderii rețelei de gaze. Aceasta este încă o dovadă că pentru PNL a fost și rămâne o prioritate dezvoltarea comunităților locale mici, mai ales când este vorba despre drumuri asfaltate și extinderea rețelei de gaz”, a dorit să puncteze Popa.

Totodată, președintele PNL Brăila a ținut să mai laude o altă inițiativă a actualului Executiv, privind sprijinul acordat firmelor care sunt afectate într-un fel sau altul de războiul din Ucraina.

”O altă decizie importantă luată astăzi de Guvern reprezintă o măsură de sprijin similară celei din perioada de pandemie, respectiv acordarea a 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, pe perioada întreruperii temporare a activității, în companiile afectate de relațiile comerciale directe sau indirecte cu operatorii economici din Ucraina, Federația Rusă și preventiv, Belarus. Măsura se va aplica până la 31 decembrie 2022 și va fi suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj”, a conchis acesta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro