Deputatul Alexandru Popa explică de ce a semnat Legea Pescuitului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa explică de ce a semnat Legea Pescuitului

* parlamentarul PNL Brăila, Alexandru Popa, a anunțat că a semnat inițiativa legislativă care are în vedere protecția, conservarea, administrarea, exploatarea, procesarea și comercializarea resurselor acvatice vii, provenite din habitate naturale * acesta a dorit să sublinieze că Legea Pescuitului a fost depusă în Parlament pe 29 iunie, de Ziua Dunării

 

Deputatul PNL Brăila, Alexandru Popa, se numără printre semnatarii Legii Pescuitului și a ținut să explice de ce a luat decizia de a susține această inițiativă legislativă. Parlamentarul a subliniat, printre altele, că proiectul de lege a fost depus în Parlament pe 29 iunie, simbolic, deoarece la acea dată se sărbătorește Ziua Dunării. Potrivit lui Popa, această inițiativă își propune să creeze un echilibru între habitate, resursele acvatice și pescari.

”La finalul acestei sesiuni parlamentare am semnat inițiativa legislativă care privește protecția, conservarea, administrarea, exploatarea, procesarea și comercializarea resurselor acvatice vii provenite din habitate naturale. Am ales data de 29 iunie, când se sărbătorește Ziua Dunării pe întregul continent, ca dată de depunere în Parlamentul României a Legii Pescuitului. Este vital pentru noi oamenii să respectăm natura și legile ei, să asigurăm echilibrul dintre habitatele acvatice naturale și activitățile economice de exploatare a acestor habitate de către om. Suntem obligați, ca aleși în Parlamentul României, să elaborăm legi care să protejeze habitatele naturale și fauna, dar în același timp să protejăm și oamenii care trăiesc din exploatarea sustenabilă a acestora. Legea pe care noi o propunem dorește să readucă în echilibru cele 3 elemente primordiale: habitatele acvatice, resursele acvatice și pescarii”, a explicat deputatul.
Potrivit lui Popa, această lege va readuce echilibrul în: refacerea habitatelor acvatice; reglementarea pescuitului; trasabilitatea peștelui și a produselor din pește; dezvoltarea comunităților tradiționale de pescari; transparența decizională; dezvoltarea de infrastructură verde; program multianual de repopulări și populări de susținere: de asemenea, după cum a ținut să sublinieze liberalul ”pentru prima dată în istorie alocarea unui procent de 35% din încasări”; înființarea primei stațiuni de conservare și cercetare pentru sturioni din regiune; pedepsirea aspră a braconajului; digitalizarea pescăriei; programe de conservare și refacere a populațiilor sălbatice de pești.
”Îi felicit pe colegii Alexandru Kocsis și Bogdan Bola pentru toate eforturile depuse pentru a iniția această lege atât de necesară. #deltadunării”, a conchis Popa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro