Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Alexandru Popa este noul președinte al PNL Brăila

* acesta și-a luat în primire fotoliul, vineri-seară, în cadrul Conferinței Județene de alegeri a PNL Brăila, cu 186 voturi ”pentru” din 188 valabil exprimate * Popa nu a avut contracandidat * Cătălin Boboc, Vasile Varga și alți PNL-iști din fosta echipă de conducere au lipsit * cu doar câteva ore înainte, Boboc a susținut o conferință de presă în care a criticat abordarea lui Popa, fiind ”boicotat” de oamenii deputatului

 

Deputatul Alexandru Popa a fost ales președinte al organizației județene a PNL Brăila. Conferința Județeană de alegeri a avut loc la Regal Ballroom (fostul Club Progresul), vineri, la ora 17:00. Popa a fost singurul candidat la fotoliul de președinte. Tot cu această ocazie, a fost ales și noul Birou Politic Județean unde cele două funcții de prim-vicepreședinți au revenit lui Cătălin Canciu (președintele municipalei PNL și consilier local) și Antonetei Ioniță (fost deputat). La eveniment au participat ca invitați Ionel Dancă (deputat de Vrancea), George Ionescu (deputat de Prahova și secretar general adjunct al PNL), George Cătălin Stângă (deputat de Galați), Claudiu-Martin Chira (deputat de Timișoara). De asemenea, la prezidiu au mai fost prezenți Alexandru Bucălău, Cătălin Canciu și Antoneta Ioniță. Ședința a avut cvorum, fiind prezenți 188 de delegați din cei 206 membri convocați.

Rând pe rând, toți cei de la prezidiu au luat cuvântul. Printre cei mai vehemenți a fost Dancă, care a îndemnat, ca și la alegerile de la organizația municipală a PNL, la război total cu PSD și sprijinirea candidaturii lui Ludovic Orban.

”Constatat că sunt înconjurat de prieteni. Voi vorbi sincer și direct. Astăzi, aceste alegeri nu sunt despre Alexandru Popa, despre x sau y. Să nu mai enumăr adversarii noștri interni. Este vorba despre noi toți. Astăzi putem începe reconstrucția PNL. Toți brăilenii trebuie să înțeleagă că vremea blaturilor cu PSD – negocieri, cum li se spune mai nou -, a luat sfârșit! Trebuie să strângem rândurile și să înțelegem că nu avem decât un țel: în 2024 PNL săștige toate alegerile. Nu sunt cel mai experimentat politician, cel mai bun sau cel mai deștept, dar sunt un om corect pe care vă puteți baza la orice oră. Ușa mea pentru dumneavoastră va fi deschisă. Dragi colegi, să nu uitați niciodată că suntem o echipă, cu bune și cu rele. De la mic la mare avem un singur țel - succesul PNL. Vreau să vă mai rog ceva: aplauze pentru viitorul nostru președinte, Ludovic Orban. Vă mulțumesc!”, a declarat Popa, în momentul în care a fost invitat să își prezinte programul pentru partid.

Procedura de vot s-a desfășurat organizat, invitații fiind chemați să își ia buletinele în ordine alfabetică, pe localități. Popa a primit 186 de voturi ”pentru” din totalul de 188 de voturi valabil exprimate.

Noul Birou Politic Județean al PNL Brăila este format din următorii membri: Antoneta Ioniță și Cătălin Canciu - prim-vicepreședinți. Dănuț Lungu, Ionel Bălan, Petrică Popa, Costel Capbun, Gabriel Drăguț, Alexandru Bașno, Ionel Meiroșu și Petre Andrei - Vicepreședinți. Daniela Cadîr - trezorier. Iar membri: Ovidiu Băjan, Vasile Bănică, Alexandru Moșescu, Valentin Mangiurea, Adrian Spătaru, Emilia Marilena Luntraru, Costel Bălan, Constantin Sîrbu, Stănică Dugău, Marian Sîrbu, Nicușor Ciocan, Nicușor Vasilache, Nicolae Nițescu, Radu Popa și Gicu Davidescu. Președintele CoAj a fost ales Ștefănuț Radu și Președintele CJRC - Laurențiu Coman.

Trebuie punctat că pentru vicepreședinți au candidat și Marian Căpățînă și Cristian Pricop, însă nu au întrunit numărul de voturi.

 

Boboc a susținut o conferință cu câteva ore înainte, boicotat de echipa Popa

În contextul în care încă era președinte interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, secretar de stat la Ministerul Muncii, a convocat, vineri dimineață, o conferință de presă în sediul partidului (cabinetul parlamentar al lui Alexandru Popa). O parte din echipa deputatului (ulterior și acesta și-a făcut aparția în sediu) a insistat să asiste la ”posibil ultima conferință” a lui Boboc, în ciuda faptului că Boboc a așteptat câteva minute bune ca să fie lăsat să își desfășoare întâlnirea cu jurnaliștii, fără spectatori. Boboc a făcut o serie de acuzații, a vorbit despre anumite înțelegeri încălcate, dar a ținut și să ureze succes noii echipe a liberalilor brăileni.

”O să le doresc succes tuturor colegilor mei care vor candida, succes celor care vor câștiga. Probabil că nu este greu să anticipăm cine va câștiga sau ce echipă. Să dea Dumnezeu să facă lucruri mult mai bune decât au făcut cei care au ocupat diverse funcții în partid”, a declarat Boboc la începutul conferinței.

Ulterior, acesta a făcut referire la atitudinea unora dintre colegi, atacându-l în mod special pe Cătălin Canciu, cu precizarea că el a fost unul dintre cei care l-au susținut în momentul în care a intrat în PNL Brăila. Boboc a vorbit în timpul conferinței și despre o întâlnire care ar fi existat pe 17 iunie, în urma căreia s-a întocmit un document prin care se stabilea poziția lui Popa ca președinte și anumite funcții de conducere (urmând ca acest aspect să se definitiveze pe parcurs) pentru alți membri, inclusiv în ceea ce îl privește. Boboc a prezentat faptul că Alexandru Bucălău, actual secretar general al PNL Brăila i-a transmis pe whatsapp bilețelul pe care apar semnăturile tuturor decidenților ce au participat la respectiva discuție, în încercarea de a semnala că Popa nu și-a respectat cuvântul dat. Boboc a mai afirmat că dacă Biroul Politic Județean al PNL îi va retrage sprijinul politic va demisiona din funcția de secretar de stat la Ministerul Municii, deoarece a ajuns să ocupe acest loc tot printr-o decizie a organizației. De asemenea, a mai vorbit despre atitudinea unor colegi care ”se dau mari filosofi liberali”, însă au trecut pe la multe partide, amintindu-l pe Dănuț Lungu, care se afla în sală. Totodată, l-a acuzat pe Popa că în momentul în care el se afla la Prefectură venea des la diverse întâlniri și discuta foarte mult cu Vasile Cortez pe care la momentul respectiv nu îl considera ”cel mai mare PSD-ist”, ci coleg. Tot în legătură cu subiectul PSD-iștii din PNL, Boboc a mai ținut să puncteze că nu i se pare normal acest tip de campanie în care unii colegi sunt denigrați, afirmând că în momentul în care ”geamurile” filialei au fost împroșcate cu noroi, primul lucru pe care îl va avea noua echipă de făcut, va fi tocmai să le curețe și abia apoi să iasă public și să facă declarații ”luminoase”, ceea ce nu este cea mai fericită strategie. Boboc a mai anunțat că nu avea de gând să participe la conferința județeană.

Ulterior, Popa a susținut la rândul său o conferință de presă în care a precizat că astfel de momente nu vor mai exista după ce va prelua conducerea. Deputatul a negat acuzațiile lui Boboc în privința unei înțelegeri încălcate și a explicat că vremea lui Vasile Varga și a lui Cătălin Boboc în PNL Brăila a apus.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii