Deputatul Alexandru Popa, dezamăgit de nivelul salarial din Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa, dezamăgit de nivelul salarial din Brăila

• președintele PNL Brăila, parlamentarul Alexandru Popa, a vorbit recent despre faptul că unul dintre motivele pentru care foarte mulți tineri aleg să plece din municipiul și județul nostru îl reprezintă nivelul salarial scăzut • acesta susține că i s-a confirmat încă o dată acest aspect, după ce a stat de vorbă cu tinerii care au obținut rezultate de top la examenul de Bacalaureat • Popa îi consideră principali vinovați pentru această situație pe liderii administrației brăilene, acuzându-i de lipsă de viziune pentru a dezvolta zona și pentru a atrage investitori care să creeze locuri de muncă

 

Nivelul salarial extrem de scăzut din județul și municipiul Brăila precum și lipsa de interes a autorităților locale de a dezvolta zona și a aduce un suflu nou sunt ingrediente sigure pentru a pierde o generație întreagă de tineri capabili. Aceasta este concluzia la care a ajuns liderul liberalilor brăileni, deputatul Alexandru Popa, care a comentat recent subiectul, după ce s-a întâlnit și a discutat cu tinerii care au obținut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat din acest an. Popa a precizat că unii dintre aceștia i-au explicat că, deși iubesc Brăila, nu se pot întoarce în acest oraș pentru a lucra și a-și trăi viețile după încheierea studiilor, deoarece nivelul salarial nu se încadrează deloc în segmentul către care ei aspiră. La fel, nici posibilitățile actuale de petrecere a timpului liber în acest oraș nu îi mulțumesc aproape deloc.

”Zilele trecute mă uitam pe o situație de la Serviciul de Statistică din Brăila în care ni se arăta că salariul net în Județul Brăila este undeva la 3.547 lei. Cu 22,3% mai mic decât este salariul mediu în România. În ultimele intervenții publice ale președintelui președinților, domnul Francisk Chiriac, am văzut cum ne invita să vedem cum curge lapte și miere în județul și în municipiul Brăila. A spus să mergem către Ziarul Financiar și să vedem «explozia investițiilor și a nivelului de trai din Județul Brăila». Încă o dată îi repet domnului președinte: nu a înțeles, nu înțelege și nici nu va înțelege vreodată ceea ce înseamnă economie de piață. L-aș ruga să coboare din vârful în care s-a cocoțat, printre noi, muritorii, să vadă că nivelul de trai în Brăila este unul foarte scăzut”, a declarat Popa în cadrul unei conferințe de presă recente.

Acesta îi consideră pe liderii administrației brăilene principalii vinovați pentru faptul că tinerii aleg să plece spre alte orașe dezvoltate din țară sau în străinătate, după încheierea studiilor. Liberalul a afirmat că este nevoie de o strategie de viitor pentru zona noastră, care să le surâdă tinerilor și să îi facă să ia și Brăila în calcul ca oraș în care ar putea locui și activa.

”Discutam astăzi pentru că am avut onoarea - pot spune -,  să vină aici una dintre domnișoarele care au obținut un rezultat extraordinar de bun la Bacalaureat, media 10. Am întrebat-o, printre altele, după ce mi-am ținut cuvântul despre donarea indemnizației, ce gânduri de viitor are. Și mi-a spus că vrea să meargă la facultate în București și că ea s-ar întoarce și mâine în Brăila, dar nivelul salariilor din Brăila este unul foarte jos. Iar nivelul de trai în Municipiul Brăila este unul care nu coincide cu principiile ei de viitor și cu modul în care și-ar dori să trăiască. Dacă tinerilor nu reușești să le oferi o oportunitate, nu reușești să le oferi un nivel de trai corect, cu siguranță nu vor rămâne în Municipiul Brăila. Se vede destul de clar că în ultimii nouă ani sau câți sunt sub administrația domnului Chiriac și a domnului Marian Dragomir, tinerii au fugit pe capete. Cei care au rămas au făcut-o de dragul părinților sau de dragul orașului natal. Au fost mai apropiați sufletește. Dar majoritatea oamenilor cu viziune, care puteau duce la dezvoltarea orașului Brăila, au ales calea Bucureștiului sau calea occidentului. Pentru că administrația social-democrată din Municipiul Brăila nu poate oferi nicio oportunitate pentru a avea un trai decent în acest municipiu”, a mai adăugat Popa, dezamăgit.

 

Președintele PNL Brăila, atent la ce fac administrațiile PSD din alte orașe

Potrivit lui Alexandru Popa, de autoritățile locale depinde dacă vom putea profita de oportunitățile pe care le aduce realizarea podului suspendat peste Dunăre. Deputatul a afirmat că nu i se pare suficient planul edilului-șef de a asfalta masiv, uneori fără a se ține cont de modul în care se blochează arterele din oraș sau de disconfortul creat unora dintre cetățeni. La fel cum are o problemă cu „politicianul” Francisk Chiriac, pe care nu îl consideră suficient de abil pentru a dezvolta județul la adevăratul potențial.

”Am trei copii și mi-aș dori ca fetele mele să rămână în Municipiul Brăila. Nu mi-aș dori să plece la București sau în altă regiune a țării. Nu am nimic personal cu el (n.r. – cu Francisk Chiriac). Dar ca politician și ca om care ar trebui să aibă o viziune de dezvoltare a municipiului și a județului Brăila, este zero. (...) Au mers cu surle și trâmbițe la pod. Este o investiție extraordinară pe care fiecare brăilean o apreciază. Bun! Dar deși avem podul, la momentul acesta este un muzeu. Dacă noi nu o să reușim să dezvoltăm prin ochii unui om care a făcut ceva la viața lui - cu o platformă industrială, cu un Master Plan de dezvoltare a județului și a municipiului, cu lucruri clare, nu să ne legăm de trei borduri fiindcă de acolo putem să furăm și noi una -, nu vom face nimic! Acest pod nu ne va aduce nimic. Dacă noi nu știm să ne legăm de el. Este o posibilitate, dar cred că dumnealor fug de dezvoltare. Fiindcă în toate orașele care au început să se dezvolte, PSD nu a mai prins, scuzați-mi exprimarea. Dacă oamenii ar începe să aibă un venit decent, raportat la anul 2023, nu vor mai merge către PSD. Pentru că nu se mai regăsesc în pomenile electorale pe care le dau dumnealor. Eu sunt de acord să ajutăm și oamenii săraci, care sunt săraci cu adevărat. Dar trebuie să punem cât mai mulți la muncă, fiindcă numai așa ne putem dezvolta. Asta e viziunea mea vizavi de politică, cât și de viață, a mai adăugat Popa.

Liderul PNL Brăila nu s-a ferit să amintească faptul că în ultima vreme și-a făcut un obicei din a analiza ceea ce se întâmplă în alte județe din țară, în special în cele conduse de PSD-iști. Acesta a ținut din nou să laude administrația social-democrată din Galați, unde, din punctul său de vedere se fac investiții mult mai țintite către dezvoltare și către schimbarea nivelului de trai al oamenilor.

”Vizavi de partea de dezvoltare, în Brăila am văzut destul de bine că în afară de partea agricolă, nimic nu merge! Că nu sunt vizitatori, că nu avem turiști. Problema noastră cea mai mare este cu conducerea astăzi. Dacă ne uităm bine avem cel mai mare Centru Istoric din România. Cele mai frumoase clădiri, dacă ar fi reabilitate. Avem Dunărea, pe care nu o folosim deloc. Ne uităm că suntem printre puținele, dacă nu chiar singurul municipiu din țară care astăzi nu are o plajă. Fie ea publică sau privată. Ne uităm la Galați. Au reușit să facă două Aqua Park-uri. Vă spun, mă încearcă o mândrie locală și un naționalism local. Nu îmi place să pun în antiteză Brăila cu Galațiul. Dar acesta este adevărul! Și o spun cu supărare, nu cu mândrie. Pentru că pentru mine Brăila este mult mai frumoasă și cu un potențial de dezvoltare mult mai mare decât Galațiul. Mi-aș dori să fim dați exemplu de către cei de la Galați și nu să ne uităm la ei tot timpul. La Galați s-a făcut, la noi nu s-a putut. E aceeași administrație. Probabil că și acolo sunt multe greșeli, dar la noi s-a atins un punct în care nu se poate merge mai departe. Ne uităm că în toate clasamentele suntem pe ultimul loc, mai puțin la prețul apei și la prețul gunoiului”, a conchis Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro