Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa, convins că PSD Brăila este «în picaj»

• asta a dat de înțeles, recent, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, despre Alegerile Locale din 2024 și victoria preconizată de PSD-iști pentru viitorul an electoral • acesta susține că social-democrații nu se mai bucură de sprijinul mascat al PNL, așa cum s-a întâmplat în trecut, astfel că în 2024 au șanse foarte mici să mai obțină rezultatele bune de la alegerile din 2020 • ”Pe domnul Chiriac, îl aștept în 2024. Să vedem dacă mai ia 50% sau nu”, a afirmat Popa sigur pe el

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, este sigur de șansele echipei sale atunci când vine vorba despre Alegerile Locale din 2024. Parlamentarul a vorbit pe această temă în cadrul unei conferințe de presă recente după ce a fost întrebat de jurnaliștii prezenți ce părere are despre faptul că președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, liderul PSD pe plan local, ar fi spus la o întâlnire a conducerii partidului că social-democrații vor obține rezultate mult mai bune decât cele din 2020 la Alegerile Locale de anul viitor. Popa a făcut un comentariu ironic, afirmând că șeful PSD Brăila „se droghează” dacă a ajuns să ”viseze” și că, din punctul său de vedere, organizația pe care Chiriac o conduce nu mai poate obține rezultate foarte bune, având în vedere că a pierdut sprijinul mascat de care a beneficiat în trecut din partea unor PNL-iști.

”Cred că și domnul Chiriac ia ceva dacă are visele astea. Care mi se par exagerate! Cum să crezi că în 2024 vei mai lua?! Nu mai are înțelegere cu PNL-ul. PNL va câștiga cu siguranță mult mai multe comune decât în 2020. Vom vedea. Eu nu vreau să spun cât vom câștiga și cum vom câștiga, pentru că lucrurile în politică sunt relative. Dar cu siguranță PSD-ul va scădea foarte mult în 2024 pentru că ei nu au făcut nimic!”, a comentat Popa, sigur de rezultatele pe care organizația sa le va obține anul viitor.

Liberalul a continuat atacurile la adresa lui Chiriac, subliniind că din 2016, de când acesta a devenit președintele CJ Brăila și până în prezent, nu s-ar fi schimbat nimic. Popa s-a plâns și de calitatea drumurilor județene care au fost asfaltate în mandatul șefului Consiliului Județean.

”Uitați, domnul Chiriac are șase-șapte ani de când este președinte al Consiliului Județean. Cu ce imagine vine domnul Chiriac în 2024 în momentul în care el nu a schimbat nimic?! El nu a schimbat nimic în Județul Brăila! În afară de a asfalta două-trei șosele și alea foarte prost... Colegul meu (n.r. – consilierul județean Alexandru Bucălău) a semnalat tot timpul. Mergeți spre Bordei Verde să vedeți ce jaf este! Nu este făcută recepția drumului și o țin așa în doi peri cu gândul că, «domnule, poate vom putea să facem recepția la un moment dat, dacă vor tăcea ăștia din gură». Dacă ne uităm, toate comunele pe care le-a ajutat domnul Chiriac spre dezvoltare sunt doar cele care îi iau dumnealui scamele. Eu vă spun, am avut și primari care nu au fost de aceeași baricadă cu mine în 2020. Am avut primari care în Biroul Politic Județean și-au spus punctul de vedere. Trăim într-o țară liberă și suntem în Partidul Național Liberal, la noi e cu totul altceva. Nu trebuie cineva să îmi ia mie scamele, ca să primească ceva. Nu! La noi lucrurile sunt corecte și transparente. Iar pe domnul Chiriac, îl aștept în 2024. Să vedem dacă mai ia 50% sau nu”, a mai comentat Popa, amenințător.

 

Popa, nemulțumit de sprijinul CJ Brăila pentru primarii din județ

În același context, Popa a vorbit despre faptul că banii pe care Consiliul Județean Brăila îi alocă pentru a sprijini proiectele primarilor din județ sunt prea puțini față de nevoile reale ale comunităților. Liberalul a afirmat că primarii nu pot face mare lucru cu 250.000 lei pe care îi primesc din partea CJ.

”Am văzut că tot timpul când prinde câte un primar de-al nostru (n.r. – Chiriac) le amintește că «nu vă lasă Popa să faceți poze». Eu nu sunt șeful primarilor. Toată lumea a făcut poze cu dumnealui. Eu nu mă supăr pe nimeni. Cum să mă supăr pe colegii mei?! Dar dumnealui, ce nu înțelege, este că el le dă 50.000 euro sau 250.000 lei pentru dezvoltare. Dacă el crede că într-o comună poți să dezvolți ceva cu 250.000 lei?! De exemplu, un km de asfalt după standardele de cost înseamnă undeva la 250.000 euro. Dacă facem socoteala la cei 50.000 euro, în patru ani de zile, cu ceea ce le oferă domnul Chiriac primarilor, pot face oamenii vreo 700-800 metri de asfalt. Într-un mandat! Dacă el crede că așa e dezvoltarea... Să îmi fie cu iertare. Și-a luat angajamentul că în 2024 nu vor mai fi drumuri județene neasfaltate. Vă rog frumos să mergeți într-o zonă: Ulmu și în tot Cireșu. Să vedeți ce e acolo! De exemplu, în satul Cireșu e tot asfaltat și în mijlocul satului ziceți că e după bombardament. Și mai sunt în județ destule drumuri care nu sunt asfaltate”, a conchis Popa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro