Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa: Cireșu are patru proiecte depuse pe «Anghel Saligny»

* după ce președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a prezentat recent o listă cu câteva comune care nu i-au transmis dacă au sau nu proiecte depuse prin Programul ”Anghel Saligny”, printre care și Cireșu, deputatul PNL Alexandru Popa a ținut să clarifice situația * în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL Brăila a punctat că în comuna Cireșu sunt patru proiecte depuse în cadrul acestui program, însă cu precizarea că la unul este posibil să se renunțe

 

Deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, a ținut să clarifice situația privind proiectele comunei Cireșu, unde primar este tatăl său, Radu Popa, ce au fost depuse în cadrul programului ”Anghel Saligny”. Acesta a dorit să aibă această intervenție, după ce președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a prezentat la rândul său, recent, o listă cu câteva comune care nu l-au informat dacă au sau nu proiecte depuse spre finanțare pe ”Anghel Saligy”, printre care și Cireșu.

Popa a afirmat că există patru proiecte, însă la unul s-ar putea să se renunțe, având în vedere că există și o a doua sursă de finanțare disponibilă.

”Da, pe «Anghel Saligny», comuna Cireșu are depuse patru proiecte. Știu că domnul Chiriac a spus că nu avem niciun proiect depus. De aceea am și notat numele proiectelor, pentru că mă așteptam ca astăzi unii dintre dumneavoastră să mă întrebați. Avem modernizare străzi. Înființare rețea de alimentare cu apă, dar proiectul acesta este posibil să îl retragem, pentru că știți, comuna Cireșu este prinsă în Master Planul Județului pentru modernizarea sistemului de apă și canalizare, proiect semnat de domnul Ludovic Orban în 2019, în valoare de 238 milioane, cu care, mai nou, am observat că domnul Chiriac se mândrește și consideră că este al lui. Dar nu are niciun merit. Avem un proiect privind înființarea sistemului de canalizare, care rămâne valabil. Nu o să îl retragem. Și avem înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în comuna Cireșu”, a explicat Popa.

Cât despre drumurile vizate, deputatul a explicat că în ciuda acuzațiilor șefului CJ Brăila cum că în comuna Cireșu ar fi asfaltată doar strada principală, în realitate lucrurile nu ar sta așa. Popa a punctat că nu ar mai fi mare lucru de asfaltat în Cireșu, cu excepția a două drumuri din satele comunei.

”Avem un proiect mic de 26 miliarde lei vechi în Vultureni și Scărlătești. În Cireșu nu mai ce să asfaltez. Doar dacă este de bună-credință domnul Chiriac și ne dă DJ203R, poate reușim să îl asfaltăm noi, dacă dumnealui nu e capabil alături de administrația PSD de 31 de ani să îl asfalteze. Să ni-l dea nou, să găsim o formă prin hotărâre de Guvern și noi ne luăm angajamentul că în doi ani va fi asfaltat”, a declarat Popa.

Reamintim că acesta a mai criticat și cu alte ocazii starea DJ203R, drum pe care administrația Consiliului Județean are în plan să îl asfalteze cu fonduri europene, chiar dacă procedura este una ceva mai de durată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro