Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa atacă supraimpozitarea contractelor part-time

• proiectul PNL prevede ca baza de calcul a impozitării să fie raportată la venitul efectiv realizat și nu la nivelul salariului minim brut pe economie

 

Ieri, deputatul Alexandru Popa, liderul liberalilor brăileni a făcut o Declarație Politică în Parlament cu privire la eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. „Parlamentarii Partidului Național Liberal au depus o inițiativă legislativă prin care se dorește eliminarea supraimpozitării contractelor part-time, o măsură care a fost introdusă la propunerea ministrului de finanțe al PSD, asta după ce PNL o eliminase în 2019 tocmai pentru că și-a arătat ineficiența.

Consider, așadar, că este necesar să corectăm Codul Fiscal, astfel încât să eliminăm această măsură fiscală profund inechitabilă și nedreaptă pentru foarte mulți români. Românii trebuie încurajați să muncească și să aducă plusvaloare economiei românești, nicidecum să îi descurajăm prin suprataxare!”, afirmă parlamentarul.

Sursa citată susține că proiectul PNL prevede ca baza de calcul a impozitării să fie raportată la venitul efectiv realizat și nu la nivelul salariului minim brut pe economie, pentru că nu poți datora taxe la stat pentru venituri pe care nu le-ai realizat de fapt.

„Înțeleg raționamentul social-democrat de a crește veniturile bugetare, însă consider că se pot identifica alte soluții în acest sens, fără a pune o povară suplimentară tocmai pe cei mai nevoiași dintre români. Plus că prin introducerea suprataxării s-a obținut efectul contrar, prin pierderea de locuri de muncă și adâncirea dificultăților economice pentru mii de familii din România.

Ministerul de Finanțe ar trebui să știe că are și alte pârghii la îndemână pentru a combate munca la negru și că nu e nevoie de menținerea suprataxarii oamenilor care muncesc legal pentru a rezolva această problemă! Este total eronat raționamentul PSD, pentru că efectele negative produse de această măsură în trecut, iată că, s-au repetat, așa cum PNL a avertizat de nenumărate ori că se va întâmpla”, continuă liderul PNL Brăila.

„Angajamentul parlamentarilor PNL este că ne vom bate cu toate forțele la dezbaterile din comisii și din plen pentru a aduce voturile necesare adoptării cât mai rapide a acestui proiect mult așteptat de mediul de afaceri și de români!”, promite deputatul Alexandru Popa.

Reamintim că Ordonanța 16/2022 pentru modificarea Codului Fiscal a stabilit că începând cu veniturile salariale aferente lunii august 2022, contribuția de asigurări sociale și cea de sănătate, datorate de persoanele fizice angajate în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial nu pot fi sub nivelul celor aplicate la salariul  minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care acestea se datorează.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro