Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa și-a donat indemnizația pentru tineri karatiști

• așa cum a anunțat în urmă cu ceva timp, președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a ales să își doneze indemnizația lunară pentru diferite cauze nobile • acesta a dat banii ce i-au revenit de la Parlamentul României pentru luna octombrie Clubului de karate Marțial Budo Brăila, ai cărui sportivi au câștigat medalii la Campionatul European de Karate Fudokan, desfășurat în Italia • Popa susține că în ciuda tuturor criticilor primite pentru că face publice aceste donații, va continua să anunțe ce face cu banii de la Parlament, deoarece dorește ca traseul acestora să fie cât mai transparent

 

Un gest frumos față de 18 tineri brăileni care au obținut medalii la Campionatul European de Karate Fudokan ce s-a desfășurat în luna octombrie în Italia. Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a ales să sprijine Clubul de karate Marțial Budo Brăila, oferind sportivilor indemnizația sa de parlamentar pe luna trecută. Așa cum a anunțat acum câteva luni, Popa continuă să își doneze banii primiți de la Parlamentul României pentru diferite cauze nobile.

”Continui să folosesc acești bani premiind niște copii cu rezultate deosebite. De această dată, este vorba despre sportivii Clubului de karate Marțial Budo Brăila, care au câștigat medalii la Campionatul European de Karate Fudokan desfășurat în octombrie în Italia. După cum am aflat, clubul brăilean a participat cu un lot de 18 sportivi, alături de Sensei Florica Pricob și au obținut numeroase medalii”, a anunțat Popa prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, rezultatele obținute de clubul de karate din Brăila au fost următoarele: Ionuț Orzan - 6 medalii: 3 de aur, 3 de argint; Alexandra Orzan - o medalie de argint; Bogdan Șerban - 7 medalii: 4 de aur, una de argint, 2 de bronz; Katrinel Iacop - 4 medalii: una de aur, 2 de argint, una de bronz; Mihai Mazâlu - 5 medalii: 2 de aur, una de argint, 2 de bronz; Rareș Ioan - 3 medalii: una de aur, una de argint, una de bronz; Ștefan Hangu - 3 medalii: una de aur, una de argint, una de bronz; Cristian Perianu - 4 medalii; David Bulgaru - 4 medalii; Calvete Massimo - o medalie; Andrei Cristea - o medalie de bronz; Vlad Șerban - 5 medalii; Antonia Bulgaru - 5 medalii; Sabrina Tabarasanu - 2 medalii; Mario Stoian - 3 medalii; Elisa Preda - 3 medalii; și Leo Toth - o medalie.

Liberalul a mai adăugat că indemnizața sa va fi împărțită între toți sportivii menționați. De asemenea, Popa a subliniat că a discutat cu Sensei Florica Pricob și a rugat-o ca atunci când mai are nevoie de ajutor să îl anunțe, deoarece va încerca să susțină activitatea clubului și pe viitor, în măsura în care va putea.

 

Popa susține că vrea transparență în privința acestor donații

Tot în cadrul comunicatului de presă, Alexandru Popa a dorit să adauge că în ultima vreme a sesizat că au apărut comentarii legate de faptul că s-ar ”lăuda” cu aceste donații. Liberalul a atras atenția că i s-a transmis că ”binele se face în tăcere, fără să știe nimeni, nu în gura mare”, după cum a ținut acesta să ofere câteva exemple privind replicile ce i-au fost adresate în mediul online. Deputatul a afirmat că a anunțat de la bun început că va face publice toate aceste demersuri legate de indemnizația sa, în mod special pentru că vrea ca totul să fie cât se poate de transparent privind direcția banilor veniți de la Parlamentul României.

”Am anunțat la începutul mandatului că voi dona indemnizația mea de parlamentar lună de lună în scopuri caritabile și că voi comunica public modul în care am folosit acești bani, ca să se vadă că nu sunt vorbe goale, că nu mi-am donat indemnizația câteva luni, de ochii lumii și apoi am păstrat banii. Nu mă laud, ci doar anunț public în ce fel am folosit banii din indemnizație. Dacă spun ce fac cu indemnizația de parlamentar mi se reproșează că mă laud, dacă nu spun ce am făcut cu ea, vor fi unii care vor comenta că nu există nicio dovadă că mi-am ținut promisiunea. Prefer să fiu criticat pentru că spun ce am făcut cu acești bani”, a conchis Popa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro