Mergi la conţinutul principal

Deputatul Alexandru Popa, încântat că a venit prima tranșă de bani prin PNRR

* președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a transmis vineri un comunicat de presă pentru a-și arăta entuziasmul legat de faptul că România a primit 1,89 miliarde euro din PNRR * este vorba despre prima tranșă de bani reprezentând avansul de 13% din suma totală negociată de țara noastră cu Comisia Europeană * Popa a ținut să laude cu această ocazie reușitele Guvernului Florin Cîțu

 

 

 

 

 

Deputatul PNL Brăila Alexandru Popa a dorit să salute, vineri, modul în care Guvernul Florin Cîțu a negociat cu Comisia Europeană pentru banii alocați Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Președintele liberalilor brăileni a emis un comunicat de presă în acest sens, pentru a anunța faptul că, pe 2 decembrie, România a primit 1,89 miliarde de euro din PNRR – reprezentând avansul de 13% din granturile acordate prin acest Program.

”Vești bune, la final de an: România a primit ieri, 2 decembrie, prima tranșă de 1,89 miliarde euro din PNRR. Această sumă reprezintă avansul de 13% din partea de granturi a PNRR și a fost virată ca urmare a Acordului privind contribuția financiară nerambursabilă dintre România și Comisia Europeană semnat de Florin Cîțu pe 25 noiembrie. Este o reușită a Guvernul Cîțu, care a negociat un PNRR bun, ce susține interesele României, care a fost apreciat și aprobat de Comisia Europeană și ECOFIN (miniștrii de finanțe/economie din UE) și care începe să se concretizeze, în sensul că au intrat primii bani”, a declarat Popa.

Parlamentarul a dorit să mai sublinieze că tranșa a doua a prefinanțării, în valoare de aproximativ 1,94 miliarde euro (aferentă părții de împrumuturi din PNRR) urmează să fie virată tot luna aceasta. De asemenea, că în 2022 România va primi 6,17 miliarde euro prin PNRR.

”Noul instrument financiar european de redresare și reziliență, PNRR, este diferit de fondurile europene clasice, fiindcă presupune atât investiții, cât și realizarea unor reforme. Cele 64 de reforme și 107 investiții din PNRR se condiționează reciproc și vor reprezenta fundamentul pe care fiecare minister își va concentra eforturile și resursele în următorii ani. În Guvernul Ciucă, PNL - prin premierul Nicolae Ciucă, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu și ceilalți miniștri - are ca obiectiv prioritar realizarea cadrului instituțional și financiar pentru implementarea PNRR, respectarea calendarului pentru investițiile și reformele angajate și implementarea eficientă a acestora. Prin PNRR, România va beneficia de 29,2 miliarde euro până în 2026, dintre care 14,24 miliarde euro sunt fonduri nerambursabile și 14,94 miliarde euro sunt credite. Am obținut în PNRR cele mai mari finanțări în domeniile în care România avea cea mai acută nevoie de investiții: Transport, Sănătate și Educație. Dintre toate planurile naționale aprobate, România a obținut cea mai mare pondere (30%) alocată investițiilor în infrastructura de Transport”, a dorit să mai puncteze Popa.

În acest context, deputatul brăilean a amintit și cinci dintre cele mai importante investiții realizate prin PNRR: ”9,4 miliarde euro - TRANSPORT (pe componentele „Transport sustenabil” și „Fondul local”); 3,6 miliarde euro - EDUCAȚIE (finanțarea programului „România educată”); 2,56 miliarde euro - SECTOR PRIVAT, CERCETARE, DEZVOLTARE ȘI INOVARE; 2,45 miliarde euro - SĂNĂTATE (spitale noi și investiții în infrastructura prespitalicească); 2,2 miliarde euro - REABILITAREA ENERGETICĂ ȘI SEISMICĂ a clădirilor”, a conchis acesta.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro