Mergi la conţinutul principal

Deputat nou la Brăila: PSD-istul Florin Mircea, în locul lui Mihai Tudose

* acesta și-a depus jurământul în Parlamentul României pe 25 iunie și de atunci activează în Camera Deputaților * Florin Mircea a recompletat astfel rândurile parlamentarilor PSD Brăila, subțiate după plecările din partid ale Emiliei Meiroșu și a lui Mihai Tudose (Pro România) * Mircea a precizat că a demisionat din fotoliul de director general la “Zona Liberă”, iar atribuțiile sale au fost preluate momentan de președintele Consiliului de Administrație, Eugen Iacomi

 

 

Brăila are un nou deputat. Este vorba despre PSD-istul Florin Mircea, ex-consilier județean și fost director general la Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Brăila. Acesta și-a depus jurământul în Parlamentul României pe 25 iunie și de atunci activează în Camera Deputaților în locul fostului premier al României, Mihai Tudose (vicepreședintele Pro România), care și-a început la rândul său mandatul de parlamentar european pe 2 iulie.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea dacă s-a adaptat la activitatea din Parlamentul României, Florin Mircea a afirmat că nu este la prima experiență de acest gen, deoarece a mai făcut parte dintr-un cabinet senatorial în trecut.

“Dar oricum este o diferență între a pregăti niște materiale și a analiza și vota acele materiale. Chiar am avut niște zile interesante de când mi-am depus jurământul. Începând cu votarea Legii Pensiilor, ieri (n.r. - miercuri) am votat Statutul Polițiștilor și anumite modificări la legislația electorală. Momentan e partea foarte nouă și interesantă. E diferită față de ceea ce făceam până acum. Voi vedea din septembrie, din momentul în care vom începe și munca la Comisii. Vor fi mai multe activități și mai multe domenii”, a declarat încântat Mircea.

Întrebat din ce Comisie va face parte, proaspătul deputat a precizat că acest lucru se va stabili abia în luna septembrie, când se vor reanaliza și restructura toate comisiile de specialitate.

De când a devenit parlamentar, Mircea Florin a avut ocazia să fie și coinițiatorul unui proiect de lege. Potrivit site-ului Camerei Deputaților, este vorba despre inițiativa “Fără Penali în funcții publice” varianta PSD. Adică un proiect care propune revizuirea Constituției României în acest sens.

“Am avut niște discuții și am fost de acord cu ceea ce se propune acolo. Chiar am avut ieri (n.r. - miercuri) o dezbatere, că erau colegii de la USR supărați că de ce le-am furat ideea. Nu e vorba de furat ideea. Fiecare are dreptul să propună, numai că, din păcate nu toată lumea cunoaște pârghiile legislative pe care le avem ca posibilitate. Unii vor o variantă din asta populistă, să își facă imagine pe un anumit element, dar din fericire există și variante prin a face un demers mult mai în regulă, ca să aibă și o finalitate și o aplicabilitate cât mai rapidă. Sperăm să se și întâmple treaba asta. Mai sunt niște lucruri la care mai lucrăm”, a mai adăugat deputatul PSD.

 

Adio «Zona Liberă»!

 

Cât despre postul de director general la “Zona Liberă”, Florin Mircea a precizat că a trebuit să renunțe la el imediat ce și-a depus jurământul în Parlamentul României. Potrivit acestuia, toate atribuțiile sale au fost preluate, conform legii, de președintele Consiliului de Administrație, Eugen Iacomi.

“Momentan acolo este un interimat. Da, eu am demisionat de pe data de 25 iunie. Am depus jurământul pe 25 iunie în Parlament, la ora 16:00, dar am plecat din Brăila ca director general, pentru că mergeam la un eveniment organizat cu ocazia președinției României la Uniunea Europeană. Apoi m-au sunat de la Cameră că se depune jurământul, deși eu eram pregătit pentru miercuri. Așa că am plecat director și m-am întors de la București deputat. A doua zi, începând cu 26 iunie nu am mai activat la «Zona Liberă». Momentan este un interimat asigurat de președintele Consiliului de Administrație, conform Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă. Este domnul Eugen Iacomi”, a declarat Mircea, cu precizarea că Iacomi va asigura interimatul până la finalizarea tuturor procedurilor legale pentru venirea unui nou director plin. Acesta a mai punctat că la nivelul CA se stabilește predarea prerogativelor, astfel că atribuțiile pe care le-a avut în trecut ar putea fi împărțite și celorlalți directori. În prezent, la “Zona Liberă” director general adjunct este PND-ista Simona Drăghincescu, iar director economic - Dumitra Gheorghe.

Precizăm că prin intrarea lui Florin Mircea în Parlamentul României, numărul parlamentarilor PSD Brăila a crescut la trei. După alegerile parlamentare din 2016, social-democrații obținuseră patru mandate (trei de deputați și unul de senator), însă ulterior deputații Emilia Meiroșu și Mihai Tudose au trecut la Pro România, astfel că “pe baricade” din partea PSD rămăseseră doar deputatul Nicu Niță și senatorul Ion Rotaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro