Mergi la conţinutul principal

Deputaţii nemţi n-au vrut să dea ochii cu Ponta

O delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusă de preşedintele forului, Gunther Krichbaum, a ales să nu solicite o întrevedere cu premierul Victor Ponta, deoarece acesta este urmărit penal şi trimis în judecată.
„Nu am solicitat o întrevedere cu premierul României, Victor Ponta. Suntem de părere că domnia sa trebuie să stea de vorbă cu alte instituţii. Ştiţi că premierul este urmărit penal şi trimis în judecată", a declarat la Bucureşti Gunther Krichbaum, citat de EurActiv.ro. Krichbaum conduce o delegaţie transpartinică a Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, care efectuează o vizită la Bucureşti.
„Vă amintesc că preşedintele german Christian Wulff şi-a dat demisia încă din stadiul în care existau doar unele suspiciuni. E o chestiune de cultură politică şi democratică. Vrem să evităm distrugerea reputaţiei unei funcţii", a precizat Krichbaum, preşedintele Comisiei din Bundestag.
„Ştiu că este un subiect sensibil. Pentru mine personal, premierul Ponta este nevinovat până la decizia unui tribunal. Dar e nevoie ca justiţia să poată ancheta cum trebuie şi fără rezerve. Criticăm blocarea ridicării imunităţii în Parlamentul României. Imunitatea nu este privilegiul unui parlamentar, ci doar o protecţie a libertăţii Parlamentului ca instituţie. Poate unii sau alţii ar trebui să se gândească mai bine", a mai spus Gunther Krichbaum.
Delegaţia germană a avut întâlniri, la Bucureşti, cu preşedintele Iohannis, cu reprezentanţi ai Curţii Constituţionale, DNA, BNR, Ministerului de Externe şi ai societăţii civile, precizează Hotnews.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro