Mergi la conţinutul principal

Depunerea documentaţiei pe PNDL 2, prelungită cu o lună

• anunţul a fost făcut de către ministrul Dezvoltării Regionale • noul termen este 30 noiembrie • peste 10 primării de comune din judeţul nostru erau în întârziere cu documentaţia pentru accesarea banilor prin PNDL 2

 

Ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, a anunţat că a fost prelungit cu încă o lună termenul pentru depunerea documentaţiei aferente contractelor de finanţare a investiţiilor prin PNDL 2. Potrivit presei centrale, oficialul a precizat că noul termen este 30 noiembrie, perioadă suficientă pentru ca toţi primarii care vor beneficia de fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Local 2 să-şi poată lua toate avizele necesare.Termen iniţial până la care primarii ar fi trebuit să depună dosarele complete a expirat ieri, 31 octombrie.

Reamintim că, la mijlocul săptămânii trecute preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a organizat o întâlnire cu o parte dintre primarii de comune şi oraşe din judeţ, pentru a le atrage atenţia asupra necesităţii urgentării depunerii documentaţiilor la proiectele finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Potrivit lui Chiriac, doar 43 din 99 de proiecte au primit număr de înregistrare de la Minister şi au ajuns în baza de date a CJ Brăila.

Suma totală care ar trebui să ajungă la judeţul nostru prin intermediul PNDL, etapa a II-a, este de 645.623.831 lei.

 

“Oamenii care sunt mai lenţi trebuie înţeleşi şi ei”

„Am luat decizia să prelungim termenul cu încă o lună, până pe 30 noiembrie. A fost o propunere a Uniunii Consiliilor judeţene cu care am fost de acord. Eu, plecând din administraţia publică locală, ştiu exact ce se întâmplă. Cred că vom găsi soluţii ca toată lumea să-şi depună toată documentaţia în cazul tuturor contractelor aprobate. Vom găsi soluţii ca toată lumea să aibă timpul necesar să aducă toate documentele”, a afirmat Paul Stănescu. Totuşi sursa citată a ţinut să sublinieze că şi termenul iniţial era unul suficient, lăsând astfel să răzbată ideea unei posibile delăsări din partea autorităţilor locale în parcurgerea paşilor şi obţinerea tuturor documentelor necesare accesării banilor. “Ştiu cum se desfăşoară lucrurile, ştiu că sunt chestiuni obiective, dar mai sunt şi chestiuni subiective. Oamenii care sunt mai lenţi trebuie înţeleşi şi ei. Nu va fi un impediment pentru că pixul este la mine în mână şi nu va fi nicio problemă în ceea ce priveşte termenul”, a completat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro