Mergi la conţinutul principal

Depozitele brăilene, verificate de inspectorii ITM

* aceștia au controlat contractele de muncă ale angajaților, precum și respectarea măsurilor pentru stoparea răspândirii SARS CoV-2 * din fericire, la depozite, nu au fost semnalate cazuri de "muncă la negru" * inspectorii de muncă au aplicat, totuși, amenzi de 5.000 de lei și au dispus intrarea în legalitate pentru alte neconformități

 

Campanie națională în domeniul "depozite" (cod CAEN 5210), desfășurată în perioada 25-31 ianuarie 2022, "pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată" ("la negru").

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), obiectivele campaniei au fost: identificarea și combaterea muncii nedeclarate și luarea măsurilor ce se impun pentru determinarea respectării, de către angajatori, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă; determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și de a le transmite la Inspectoratul Teritorial de Muncă în a cărui rază teritorială angajatorul are sediul social; creșterea gradului de conștientizare a angajtorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă; diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea, de către angajatori, a prevederilor legale; eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri de intrare în legalitate și aplicarea de sancțiuni contravenționale corespunzătoare; luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii COVID-19.

Astfel, în perioada menționată, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au efectuat 29 de controale la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul "depozite". Din fericire, nu a fost identificat niciun caz de muncă nedeclarată.

Cele mai frecvente neconformități constatate cu ocazia controalelor au fost următoarele: angajatorul nu a respectat obligația de a ține la locul de muncă evidența zilnică a orelor efectuate de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și de sfârșit a programului de lucru; angajatorul nu a adaptat contractele individuale de muncă cu prevederi prin care "să informeze angajatul cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat"; angajatorul nu a respectat prevederile HG 905/2017 privind Registrul general de evidență a salariaților.

"Pentru deficiențele constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.000 de lei și au fost dispuse, totodată, măsuri de intrare în legalitate, cu termene de raportare la ITM Brăila", se arată în comnicatul instituției.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro