Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Depinde de tine sa fii invingator"

Ieri, in Aula Universitatii "Constantin Brincoveanu" a avut loc o dezbatere cu titlul "Depinde de tine sa fii invingator", organizata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila. Actiunea, ce a avut ca tema prevenirea consumului de alcool, tutun si droguri, a reunit elevi, studenti si profesori si s-a desfasurat in cadrul Festivalului anual "Estudiantina" organizat de Universitatea "Constantin Brincoveanu" si Facultatea de Inginerie Braila.
Dezbaterea a fost moderata de specialistul pe probleme de educatie - invatamint din cadrul Centrului Antidrog, Nicoleta Codrescu, si medicul Gabriela Rosca.
"Ne-am intilnit aici pentru un scop nobil, vom discuta despre o problema de actualitate - drogurile. Cresterea exploziva a consumului de droguri este o problema importanta cu care se confrunta societatea in prezent. Cei care cad prada consumului de droguri isi distrug propriile vieti, mai intii din joaca, apoi din slabiciune" a precizat instructorul de specialitate, Nicoleta Codrescu.
Celor prezenti le-a fost prezentat si un film documentar realizat de Agentia Nationala Antidrog, intitulat "Drogurile - iluzie cu sens unic", cu privire la consumul de droguri din Romania, tipurile de droguri, centrele de tratament existente in Romania. Astfel, daca inainte de 1989, consumul de droguri era aproape inexistent, in 1999, 11% dintre tinerii ce au facut obiectul unui studiu au recunoscut ca au consumat droguri. In anul 2001 numarul pacientilor care s-au prezentat la unitatile specializate era dublu fata de anii anteriori.
Studentii si elevii braileni au avut ocazia de a asculta si marturiile unor consumatori de droguri care si-au dat seama de pericolul la care sint supusi zi de zi.
"Este foarte greu sa ma las, la orice pas pindeste tentatia si moartea pentru mine. Daca stau in casa este mult mai simplu, nimeni nu ma poate ispiti, dar daca ies pe strada este mult mai greu", a spus o consumatoare de droguri.
Dupa vizionarea acestui film, reprezentantii Centrului de Consiliere Antidrog au initiat discutii interactive pe aceasta tema. Astfel unul dintre profesorii prezenti in sala a solicitat informatii legate de activitatea centrului antidrog si a intrebat daca la Braila consumul de droguri reprezinta un fenomen.
"A preveni consumul de droguri este mult mai important, de aceea Centrul de Consiliere Antidrog Braila ofera consiliere gratuita si confidentialitate persoanelor cu probleme. Consumul de droguri nu reprezinta un fenomen la nivelul orasului nostru, dar exista persoane care s-au adresat centrului", a precizat instructorul de specialitate, Nicoleta Codrescu.
Un alt subiect abordat, ieri, in cadrul dezbaterii "Depinde de tine sa fii invingator" a fost legat de consumul de tutun. Astfel, tinind cont de faptul ca pe 31 mai este Ziua mondiala impotriva fumatului, ce are ca slogan "Aici nu se fumeaza! Creeaza si bucura-te la maxim de spatiile unde nu se fumeaza!", a fost prezentat un material informativ legat de factorii de risc care pot aparea in cazul consumului de tutun.
"Scopul acestei dezbateri are in vedere informarea si sensibilizarea cu privire la riscurile asociate fumatului, consumul de tutun fiind printre primele cinci cauze ale mortalitatii in lume. Mai mult decit atit, se va urmari constientizarea cu privire la riscurile fumatului la care sint supusi nefumatorii de catre ceilalti semeni, precum si promovarea unui stil de viata sanatos. Fumatul reprezinta o problema globala, o treime din populatia globului fumeaza, fara a se gindi la consecinte", a precizat medicul Gabriela Rosca, din cadrul Centrului de Consiliere Antidrog Braila.
Dupa ce s-au convins ca "Tutunul dauneaza grav sanatatii", tinerii au formulat mesaje antifumat, iar cele mai convingatoare au fost rasplatite cu diplome.
Tot in cadrul Festivalului "Estudiantina" s-a mai desfasurat, ieri, de la ora 13.00, campionatul de fotbal la Sala Polivalenta, iar de la ora 21.00, studentii au avut parte de o seara distractiva la discoteca "Milennium".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii