Dependenți de tehnologie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dependenți de tehnologie

La început, eram fascinați de avantajele tehnologiei. Acum, abia dacă mai schițăm un zâmbet în momentul în care testăm ultimul model de smartphone. Și asta, pentru că este parte activă din viața noastră, fără de care cei mai mulți dintre noi nu mai putem să îndeplinim activitățile obișnuite. Sau, cel puțin, așa ni se pare. Stările noastre psihice sunt convertite în stări virtuale și în emoticoane când primim și trimitem mesaje.
Aproape că nu mai știm să facem o înmulțire simplă. Scoatem telefonul, deschidem calculatorul și facem calculul. Când telefonul devine principalul obiect folosit de mâna omului, mintea a început să stea, spun specialiștii.
Nu mai știm ce și, mai ales, cum să căutăm, Google o face pentru noi.
Studiile arată că menținerea capului aplecat pentru consultarea dispozitivelor favorizează apariția unor riduri la gât și la bărbie, chiar și la tineri. Oamenii de știință atrag atenția că utilizarea excesiva a smartphone-urilor distruge viața sexuală a cuplurilor.
Autoritățile din mai multe țări au amenajat trotuare speciale pentru dependenții de smartphone, iar în Germania s-au introdus semafoare în asfalt pentru ca persoanele care folosesc telefoanele să nu traverseze pe roșu.
Au apărut blugii cu buzunare îndeajuns de mari și transparente, special destinate smartphone-ului. Autoritățile medicale din întreaga lume trebuie să recunoască în mod oficial dependența de Internet și alte dispozitive digitale drept o tulburare psihică.
Dar, mai întâi, ca la orice boală, trebuie să recunoaștem că avem o problemă. O nouă industrie se dezvoltă acum, când companiile promit să vindece dependența de internet, prin activități care variază de la terapie la tabere de aventură în natură.
Toate acestea, pe fondul dezvoltarii conceptului „Internetul Tuturor Lucrurilor", care probabil la un moment dat o să ne ofere, în mod ironic, consultanță sau terapie gratuită direct pe tablete sau telefoane mobile.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro