Mergi la conţinutul principal

Deocamdata, Primaria Braila sta bine cu banii

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este ingrijorat de perspectiva intirzierii discutarii si aprobarii in Parlament a bugetului pe anul 2009. Edilul-sef crede ca bugetul nu se va discuta nici in luna ianuarie si spune ca orice luna de intirziere pune in dificultate primariile, care vor functiona dupa un buget calculat in functie de cel de anul trecut, nemaifiind astfel unul de actualitate, din cauza crizei economice mondiale: "Acum, principala problema a parlamentarilor este sa voteze bugetul. Legea spune ca daca bugetul nu e aprobat pina la inceputul anului financiar, se merge pe bugetul din anul precedent, pe o cheltuiala lunara de 8,3% , care inseamna media cheltuielilor pe 12 luni. Problema este ca sumele cheltuite in fiecare luna nu sint identice, daca in iarna am cheltuieli mai mari cu incalzirea, in vara am cheltuieli mai mari cu infrastructura. Si atunci, impartirea cu 8,3% din total cu care se merge in lunile ianuarie si februarie, poate sa nu acopere necesarul. Apoi, e posibil sa cheltuim cite 8,3% pina in aprilie si sa constatam ca bugetul de anul acesta este mai mic decit cel de anul trecut, deci deja am cheltuit prea mult. Eu nu zic ca situatia este grava, dar este dificila, riscanta. Chiar daca exista informatii privind faptul ca unele primarii din tara au probleme deja cu banii, eu nu cred ca primariile din marile orase vor avea probleme de genul sa nu poata plati salarii, lumina, incalzire etc. Ideea este ca ramin celelalte probleme, care trebuie rezolvate. Deci, dau salarii, platesc lumina, platesc incalzirea, dau datorii la CET; dar asfaltarea strazii, dar canalizarea, dar extinderea retelei de energie electrica?".
Simionescu a precizat ca, mai nou, a mai aparut inca o problema de ordin financiar pe care trebuie s-o rezolve: "Justitia, in intelepciunea ei, a acceptat plata a 25% sporul de dispozitiv, pe care trebuie sa-l dau angajatilor Primariei, din 2005 incoace. Patru ani, cite 25% din salariu, inseamna salariul pe un an, la fiecare angajat. Nu stiu exact care este suma totala, calculeaza acum domnul director Anghelescu, dar este, oricum, o suma substantiala, sint bani pe care nimeni nu i-a prevazut ca vor fi cheltuiti. O sa discutam cu sindicatul, sa vedem cum esalonam suma, probabil ca o sa-i dam intr-un an jumatate, doi ani, in functie de suportabilitatea bugetului".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro