Mergi la conţinutul principal
Culoare, imaginație și multe emoții la Centrul de Creație

Demonstrație de talent, pentru atestat în lumea modei

* absolventele clasei a XII-a B de la Liceul de Arte "Hariclea Darclee" Brăila  - Secția Design vestimentar au participat, marți, la o prezentare de modă de zile mari, sub îndrumarea prof. Florentina Giol * vădit emoționate, adolescentele și-au prezentat ținutele vestimentare create la sfârșit de liceu, Haute couture, pentru susținerea atestatului * fiecare elevă a adăugat ținutei elemente proprii, originale, având ca temă fie "Egiptul antic", "Africa", "China", "Turcia" sau "Japonia" * pentru alte ținute, viitoarele creatoare de modă s-au inspirat din Art Nouveau sau stilul neoclasic

 

La începutul acestei săptămâni, elevele clasei a XII-a B - Secția design vestimentar a Liceului de Arte "Hariclea Darclee" au susținut, online, examenul de atestat în cadrul căruia și-au prezentat propriile creații vestimentare.  A doua zi, marți, 8 iunie, adolescentele și-au îmbrăcat ținutele pentru a participa la o inedită prezentare de modă la Centrul de Creație. Îndrumate de prof. Florentina Giol, cele nouă adolescente au muncit mult pentru a-și etala propriile creații. De la alegerea temei, la documentarea scrisă și realizarea schițelor și până la creionarea celor cinci ținute vestimentare - dintre care doar una a fost aleasă pentru a fi transformată în produs - viitoarele creatoare de modă s-au comportat impecabil, încercând, totodată, să-și învingă emoțiile în momentul urcării pe podium. Fiecare a trebuit să-și prezinte ținuta vestimentară, pentru prima dată în viață, în fața camerelor de filmat, după ce, în ajun, susținuseră examen pentru obținerea atestatului. La prezentarea moderată de directorul Centrului de Creație, Alina Sulicu, au fost prezenți directorul Liceului de Arte "Hariclea Darclee", prof. Mircea Bogatu, și inspectorul de la specialitatea Arte, prof. Mioara Șipoș.

"Astăzi am emoții chiar mai mari decât la o prezentare de modă obișnuită. Fetele au muncit foarte mult. A fost primul meu atestat, în calitate de profesor, a fost și primul lor atestat! Fiind online, a fost o foarte mare presiune, dar elevele noastre au fost la înălțime", a spus prof. Florentina Giol, ea însăși absolventă a Liceului de Arte.

Prima care și-a prezentat creația vestimentară pe scena Sălii ProArte a Centrului de Creație Brăila a fost Camelia Cojocaru, care și-a ales ca temă "China - Dinastia Tang". Tânăra absolventă a Liceului de Arte "Hariclea Darclee" a ales materiale scumpe - cum ar fi catifeaua - pentru ținuta vestimentară, iar floarea de lotus de pe evantaiul pe care-l etala cu eleganță era pictată chiar de ea.

"Trandafirul" a fost tema aleasă de cea de-a doua absolventă de design vestimentar de la "Hariclea Darclee", Elena Dumitru, în timp ce Diana Toma și-a ales "Egiptul antic" - perioada domniei legendarului faraon Tutankhamon. Diana a folosit, cu precădere, culorile negru și auriu pentru a-și confecționa ținuta vestimentară și le-a mărturisit gazdelor că intenționează să susțină examen la Universitatea de Arte. De altfel, odată urcate pe podium, elevele de la Liceul de Arte păreau mai degrabă designeri consacrați decât adolescente aflate la început de drum. Cine să mai țină cont de emoții când hainele pe care le porți te fac să te simți prințesă?!

A patra elevă a clasei de modă a Liceului de Arte "Hariclea Darclee" prezentă, marți, în Sala ProArte, a fost Laura Coteț. Laura și-a ales ca temă "Africa", iar ținuta ei vestimentară a fost împodobită cu printuri pictate manual. "O bijuterie accesorizată frumos" - astfel și-a caracterizat ținuta viitorul designer. Stilul ales de Ștefania Ermeneanu a fost Art Nouveau, în timp ce colega ei, Alicia Gurău, și-a ales ca temă "Grecia antică". Partea de jos a ținutei etalate de Alicia și pictată în albastru imita perfect valurile Mării Egee, în timp ce Ana Maria Moraru a creat o ținută în stil neoclasic, cu vestă. "Fiecare piesă vestimentară în parte ne poate duce către altceva", a spus prof. Florentina Giol referindu-se la creația elevei sale.

Nicoleta Plopeanu, singura elevă care a creat cinci ținute pentru bărbați, a venit la prezentarea de modă de marți cu o ținută vestimentară inspirată din kimonoul japonez, adoptând, totodată, stilul Pret-a-Porter. În fine, Mirela Stanciu, cea de a noua absolventă a Secției Design vestimentar a Liceului de Artă "Hariclea Darclee", a ales ca temă "Turcia". Tânăra purta turban, iar ținuta vestimentară, pe care pictase minunate elemente vegetale, era în mod clar influențată de Orient și de marele oraș de pe malul Bosforului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro