Mergi la conţinutul principal
"Sezătoare veselă" la Muzeul Brăilei "Carol I"

Demonstrație de executare a brâului lipovenesc (pois) pentru brăileni

* luni, la Centrul Diversității Culturale din cadrul Muzeului Brăilei "Carol I", va fi vernisată o expoziție de obiecte tradiționale originare de la rușii lipoveni * concomintent, are loc o demonstrație de talent pusă în scenă de meșteri populari din Brăila și Jurilovca * membrii Ansambului "Juravlonok" din Jurilovca vor prezenta un inedit program artistic

 

Brăilenii de toate vârstele și de toate etniile sunt invitați la șezătoare.

În după-amiaza zilei de luni, 6 septembrie 2021, ora 16.00, la Muzeul Brăilei "Carol I" - Centrul Diversității Culturale (Piața Traian nr. 3) are loc vernisajul expoziției de obiecte tradiționale provenite din colecțiile Comunității Rușilor Lipoveni din Brăila, precum și de la familiile Ana Oprea (Comunitatea Rușilor Lipoveni), Evdochia și Vladimir Smaznov și Camelia Hristian (Muzeul Brăilei "Carol I").

Concomitent, se va da startul "Șezătoarei vesele", organizate în aceeași locație a muzeului brăilean, cu participarea unor meșteri populari din Jurilovca, județul Tulcea, și din municipiul Brăila. Va fi prezentată o demonstrație de executare a vestitului brâu lipovenesc (pois) și va fi prezentat un program de cântece tradiționale și poezii pentru copii, de către Ansamblul "Juravlonok" din comuna Jurilovca și de către copiii participanți la activitățile în limba rusă de la Comunitatea Rușilor Lipoveni Brăila. Coordonatori ai programului artistic: Tatiana Văsii (Jurilovca) și Ana Oprea (Brăila).

Demn de amintit este faptul că Centrul Diversității Culturale din cadrul Muzeului Brăilei "Carol I" a primit, zilele acestea, vizitatori de la Fundația Surorile Clarise ale Sfântului Sacrament, care au vizitat Expoziția "Amicul copiilor". Expoziția reprezintă o inedită incursiune în istoria literaturii pentru copii și a benzii desenate românești (de la 1878 și până în zilele noastre) din colecția ing. Cristian Dumitru și Mihail Dumitru (Asociația Muzeul Jucăriilor din București). Copiii de la Fundația Surorile Clarise ale Sfântului Sacrament au fost însoțiți de educatorii Angi Stoian, Elena Buricea și Ani Gheorghică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro