Mergi la conţinutul principal

Demiteri si numiri

Cu toate privatizarile din ultimii ani, inclusiv cele din domeniul energiei si gazelor, aproape uitasem ca, la Braila, Electrica este inca o societate de stat. Si uitasem complet despre modul in care se fac numirile in fruntea acestor societati. Incepusem sa cred ca ocuparea unei functii de director in cadrul unei societati se face strict pe baza de competenta, printr-un concurs anuntat si organizat din timp. La fel cum incepusem sa cred ca se fac destituirile dintr-un astfel de post: in urma unor rezultate slabe, dovedite de un control amanuntit, un audit sau ceva de genul asta. Demiterea directorului Electrica Braila, Negru Ionascu, si inlocuirea acestuia cu Stefan Radulescu, om de afaceri prosper si fiul unui fost director (foarte apreciat la vremea lui) dovedeste ca, la stat, lucrurile nu s-au schimbat. Nu stiu cit de competent a fost Ionascu in acest post, dar nici n-am auzit de eventualele sale rezultate dezastruoase care ar fi putut sta la baza deciziei de inlocuire din functie. De asemenea, nici lui Stefan Radulescu nu-i sint multe de reprosat: ii merge bine, e unul dintre miliardarii Brailei si e putin probabil sa fi dorit sa vina sef la Electrica pentru a-si face si el un rost in viata. Poate ca, daca n-ar fi facut o mare parte din afacerile sale cu statul, n-ar fi avut nimeni nimic de comentat. Cum nimeni n-ar fi avut de comentat daca firma tatalui sau nu ar fi derulat afaceri cu Electrica.
E clar insa ca numirea patronului firmei Risk in acest post a creat zizanie mare in PNL Braila, cu atit mai mult cu cit Radulescu nu este membru al PNL, ci al PC. PSD Braila sustine sus si tare ca n-a avut nimic de-a face cu aceasta numire, fiind un partid in opozitie, ca si PC de altfel. Cum si de ce a numit guvernul liberal un membru al opozitiei in postul de sef al Electrica Braila, in locul unui liberal, cu doar doua luni inainte de alegeri, se va sti mai bine in viitorul apropiat. Interesant este insa faptul ca tocmai Negru Ionascu, cel care a fost schimbat din functie, nu a comentat nimic pina acum. De ce, este simplu: si el a fost numit politic in functie, ca membru al PD, pe vremea in care functiona Alianta D.A., iar pentru a-si pastra postul a trecut rapid la PNL, dupa "divortul" celor doua partide. De aceea, eu unul, sint adeptul privatizarii in Romania. Se termina, astfel, cu cumetriile de tot felul, cu numirile pe criterii politice si cu trocuri facute intre partide. Apropo, mai stie cineva ceva despre directorii marilor companii privatizate?

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro