Mergi la conţinutul principal

Demersul juridic al iubitorilor de animale contra Primăriei a fost respins

• primarul Marian Dragomir a anunţat că Tribunalul Brăila a respins cererea depusă de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului privind suspendarea eutanasierii câinilor fără stăpân • “Suntem ferm hotărâţi să continuăm în mod legal procedurile de eliminare a câinilor de pe străzile Municipiului Brăila”, a declarat edilul-şef

 

Vineri, Tribunalul Brăila a respins cererea de Ordonanţă preşedinţială ce are ca obiect suspendarea eutanasierii câinilor care nu suferă de boli incurabile depusă de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM), campania de eutanasiere a patrupedelor agresive sau bolnave urmând să se desfăşoare conform planificării realizate de Primărie.

“A câştigat Primăria Municipiului Brăila. Vom continua campania de eutanasiere a câinilor fără stăpân. Pe 16 august va fi prima etapă şi vor fi eutanasiaţi 20 de câini”, ne-a declarat Dragomir.

De altfel, în cadrul unei conferinţe de presă organizate, vineri, la sediul PSD, Dragomir a criticat acţiunea federaţiei care contestă eutanasierea, spunând că aceste asociaţii nu iau în calcul şi pericolele reale pe care prezenţa maidanezilor pe străzile Brăilei le reprezintă pentru cetăţeni. Mai mult, edilul-şef a ţinut să sublinieze faptul că, de când este primar, cei de la FPAM nu s-au implicat în nicio campanie organizată de Primărie.

“Asociaţiile care susţin faptul că putem să avem câini în oraş în continuare, nu se gândesc însă şi la pericolele pe care le-am prezentat atât noi, cât şi presa, pericole pe care le-au semnalat într-un număr exorbitant şi cetăţenii, pe reţelele de socializare. În mandatul meu nu am cunoştinţă ca această federaţie să fi desfăşurat vreo acţiune benefică în sprijinul câinilor din Municipiul Brăila sau al cetăţenilor care se simt agresaţi de aceşti câini, nu au avut nicio colaborare cu PMB la acţiuni de sterilizare sau pe vreun alt domeniu. De la începutul mandatului meu, nu cunosc să fi adoptat vreun câine din Brăila această federaţie. În schimb, au venit să conteste eliminarea câinilor de pe stradă. Suntem ferm hotărâţi să continuăm în mod legal procedurile de eliminare a câinilor de pe străzile Municipiului Brăila”, a spus Dragomir.

Reamintim că într-un punct de vedere trimis redacţiei noastre, Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului consideră eutanasierea câinilor ca fiind o măsură ilegală. Concret, reprezentanţii FPAM au susţinut că, deşi OUG 155/2001 stabileşte că acei câini capturaţi de pe domeniul public care nu au fost adoptaţi în termen de 14 zile pot fi eutanasiaţi, măsura nu ar trebui să fie aplicată şi în cazul câinilor sănătoşi. Asta, deoarece eutanasierea, prin definiţia ei, ar fi „un act de sacrificare, prin procedee rapide şi nedureroase a animalelor bolnave, declarate ca atare, în urma unui examen medical efectuat de medicul veterinar”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro