* dr. Alina Neacșu, contracandidata lui Râșnoveanu la concursul pentru funcția de manager, nu a primit o notă mai mare după contestații * Delia Râșnoveanu câștigă astfel al doilea mandat în fruntea unității spitalicești
Medicul epidemiolog Delia Râșnoveanu va rămâne managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila pentru încă patru ani. Aceasta a câștigat al doilea mandat în fruntea unității spitalicești după ce dr. Alina Neacșu, contracandidata acesteia la concursul pentru postul de manager, nu a primit o notă mai mare după soluționarea contestațiilor.
Reamintim că acest concurs a constat într-o probă de evaluare de susținere și evaluare a proiectului de management, pe baza unei teme alese din cele cinci puse la dispoziție prin regulamentul de concurs. Proba a avut loc pe 2 martie, iar primele rezultate o dădeau câștigătoare pe Râșnoveanu. Aceasta a obținut nota 9,21 la proiectul de management și nota 9,38 la fișa de evaluare a abilităților manageriale, nota finală fiind 9,29.
Medicul oftalmolog Alina Neacșu, fost director medical al spitalului, a obținut nota 7,58 la grila de evaluare a proiectului de management, în timp ce la abilități manageriale a primit nota 8,97. Așadar, nota finală a fost 8,27, fiind declarată respinsă. Nemulțumită de punctajul primit din partea membrilor comisiei de concurs, Neacșu a făcut contestație. După soluționarea acesteia, fostul director medical a primit nota 7,82 la proiect și 9 la abilități manageriale, nota finală fiind 8,41.
Delia Râșnoveanu a obținut nota 9,29 la concursul de manager cu proiectul de management “Rolul managerului în îmbunătățirea siguranței și satisfacției pacienților”, disponibil pe site-ul spitalului. Proiectul are ca scop asigurarea condițiilor medicale și nemedicale pentru a crește siguranța pacientului în Spitalul Județean și, implicit, siguranța pacientului internat. Printre obiectivele propuse se numără: modernizarea corpurilor de clădire pentru a ajunge la standarde europene, lucru care va duce la creșterea siguranței și satisfacției pacientului, atragerea personalului medical de specialitate în spital, modernizarea și eficientizarea UPU, asigurarea permanentă a medicamentelor esențiale și aprovizionarea constantă cu medicamente, materiale sanitare și echipamente de protecție, achiziții de mobilier nou și aparatură modernă și asigurarea de grupuri sanitare moderne.