Mergi la conţinutul principal
Frații de peste Prut învață de la brăileni

Delegație din Republica Moldova, în vizită la CUP "Dunărea" Brăila

* evenimentul a fost organizat de reprezentanții grupului de lucru din țara vecină, în cadrul proiectului "Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova" * membrii delegației au vizitat Stația de Epurare Ape Uzate Brăila, obiectiv realizat cu fonduri europene, și au discutat cu omologii brăileni despre tratarea apei potabile, despre transportul și epurarea apelor uzate menajere

 

La finele săptămânii trecute, Compania de Utilități Publice (CUP) "Dunărea" Brăila a primit vizita de studiu și informare în domeniul managementului și exploatării rețelelor de apă și canalizare inițiată de membrii unei delegații din Republica Moldova.

"Vineri, 20 august a.c., o delegație din cadrul Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului IP "Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului", din Republica Moldova, a efectuat o vizită de studiu în Brăila, la sediul Companiei de Utilități Publice "Dunărea" Brăila, în cadrul proiectului "Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova" (SAASM). În cadrul vizitei de studiu și informare, Compania de Utilități Publice "Dunărea" Brăila, prin reprezentanții săi, a făcut o scurtă prezentare a preocupărilor curente și de viitor și a împărtășit din experiența proprie - dobândită în cadrul programelor de investiții utilizând fonduri europene - reprezentanților autorităților publice centrale și locale și operatorilor din Republica Moldova", se precizează într-un comunicat remis de purtătorul de cuvânt al CUP "Dunărea" Brăila, Daniela Stanciu.

Vizita a fost pusă la punct de reprezentanții grupului de lucru din Republica Moldova, în cadrul proiectului "Securitatea Aprovizionării cu Apă și Sanitație în Moldova" (SAASM), amintit mai sus.

Din delegația moldovenească au făcut parte reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale și ai operatorilor de apă și canalizare din raioanele Comrat și Soroca, structuri care "ar putea contribui la procesul de regionalizare în sectorul serviciilor publice de apă și canalizare în Republica Moldova".

Membrii delegației au vizitat o Stație de pompare ape uzate, precum și Stația de Epurare Ape Uzate Brăila, obiective realizate exclusiv cu fonduri europene. Specialiștii moldoveni au discutat cu omologii brăileni și le-au împărtășit aspecte ce țin de activitatea zilnică, de producția și tratarea apei, precum și de transportul și epurarea apelor uzate menajere, se mai precizează în comunicatul CUP "Dunărea" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro