Mergi la conţinutul principal
Publicitate

Delegație de la Ministerul Agriculturii - documentare la Brăila despre Deportații din Banat

• delegația a fost condusă de Aurel Simion, ministru secretar de stat • oficialii guvernamentali s-au documentat în legătură cu drama deportaților din anii '50, în vederea participării la întâlnirea anuală de comemorare a deportaților, care va avea loc în Slovenia

 

Deportații din Banat și suferințele trăite de români în perioada dictaturii comuniste, în atenția oficialilor guvernamentali.

Astfel, săptămâna trecută, în ziua de 12 octombrie, a sosit la Muzeul Brăilei "Carol I" o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale condusă de Aurel Simion, ministru secretar de stat, care a fost primită de conducerea instituției de cultură brăilene și de conducerea Consiliului Județean Brăila. Delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a aflat la Brăila în scop de documentare despre "Deportații din Banat în Siberia românească", în vederea participării la întâlnirea anuală de comemorare a deportaților, care va avea loc în Slovenia.

Oaspeții au fost întâmpinați de Ionuț Ciprian Dobre, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila, conf. univ. dr. Costin Croitoru, managerul Muzeului Brăilei "Carol I" și Mariana Vernescu. În cadrul întâlnirii, Cătălina Mârza, muzeograf la Secția Istorie Modernă și Contemporană a muzeului brăilean, a pus la dispoziția oaspeților fotografii de arhivă legate de tema Deportaților din Banat, ajunși fără voia lor în Bărăganul Brăilei.

Tot miercuri, oaspeții de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au vizitat sediul Muzeului Brăilei "Carol I", cu Secțiile Arheologie, Istorie Modernă și Contemporană și Centrul Memorial "Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau, Valeriu Dinu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro