Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A delapidat 450 de milioane de lei de la doua asociatii de proprietari

Unul cite unul, administratorii de bloc care baga mina pina la cot in banii locatarilor sint pina la urma descoperiti, riscind sa infunde puscaria. Zilele acestea, a fost trimisa in judecata Alina C. S., in virsta de 38 de ani, fost administrator al Asociatiilor de Proprietari 542 si 543 (blocul C1), din Viziru III, acuzata ca a delapidat mai multe sute de milioane de lei vechi.
Alina a fost administrator la AP 542 Braila in perioada septembrie 2001 - martie 2005, iar la AP 543 din august 2003 pina in februarie 2005. Potrivit procurorului Aurica Avram, de la Parchetul de pe linga Judecatoria Braila, pina sa fie schimbata din functie, administratora a furat din ambele gestiuni sume importante de bani. Astfel, ea a pagubit Asociatia 542 cu 155.915.422 lei, iar Asociatia 543 cu 295.925.700 lei, ambele asociatii fiind situate la blocul C1 de pe Calea Calarasilor, in cartierul Viziru III. Metoda folosita de Alina C. S. pentru a-si umple buzunarele a fost una simpla: isi insusea pur si simplu soldul de casa, fara a mai depune sumele incasate de la locatari la furnizorii de utilitati.
Pe parcursul derularii anchetei penale, a fost efectuata o expertiza contabila judiciara si o alta, extrajudiciara, prin care s-a stabilit cuantumul prejudiciului cauzat celor doua asociatii de proprietari, precum si modalitatea de creare a acestui prejudiciu. Cit despre administratora necinstita, aceasta nici macar nu a depus la dosar toate documentele solicitate de catre expertii contabili, fiind necesara reconstituirea incasarilor si platilor efectuate la cele doua asociatii de proprietari, in perioada noiembrie 2001 - decembrie 2003. Alina C. S a recunoscut, in final, ca a sustras bani din gestiune, insa nu mai mult de 100 de milioane de lei vechi. Ea nu a reusit, totusi, sa convinga anchetatorii ce s-a intimplat cu restul sumei "disparute" de la cele doua asociatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii