Defrişările ilegale - ameninţare la siguranţa naţională | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Defrişările ilegale - ameninţare la siguranţa naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care defrişările ilegale sunt incluse în cadrul ameninţărilor la securitatea naţională, informează Administraţia Prezidenţială printr-un comunicat remis sâmbătă presei.
Senatul a adoptat, pe 14 decembrie anul trecut, propunerea legislativă care completează Legea nr. 51/1991 în sensul că este considerată ameninţare la adresa siguranţei naţionale orice acţiune sau inacţiune care lezează resursele economice strategice ale României.
Prin propunerea legislativă a PNL, amendată în comisiile de specialitate, prevede completarea articolului 3 al Legii privind siguranţa naţională cu litera m), potrivit căreia: „orice acţiuni sau inacţiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondului forestier, cinegetic şi piscicol, apelor şi altor asemenea resurse, precum şi monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecinţe la nivel naţional sau regional".

Interzicerea publicităţii la medicamente, întoarsă Parlamentului

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea art. 17 din Legea nr. 148/2000 privind publicitatea, precum şi a Legii audiovizualului nr. 504/2002, care vizează interzicerea publicităţii pentru medicamente şi farmacii la radio şi posturile de televiziune, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis sâmbătă presei.
Şeful statului arată în cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că promovarea prin intermediul publicităţii în mass-media audiovizuală a unor tipuri de medicamente trebuie supusă unor condiţii restrictive, dar proporţionale cu drepturile constituţionale, condiţii enunţate atât de Directiva 2001/83/CE de instituire a unui cod comunitar cu privire la medicamentele de uz uman, cât şi de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care s-a transpus respectiva directivă.
El subliniază că jurisprudenţa europeană a stabilit fără echivoc caracterul exhaustiv al normelor cuprinse în directiva menţionată, în ceea ce priveşte publicitatea la medicamente şi, prin urmare, în această materie statele membre nu pot adopta norme mai restrictive şi nici norme cu un conţinut diferit.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro