Mergi la conţinutul principal

Defilări, muzică militară şi fasole cu cârnaţi de Ziua Naţională

1 Decembrie, Ziua Naţională a României, va fi serbată la Brăila pe acordurile Muzicii Militare, în pas de defilare a blocului de paradă. Nu puteau lipsi fasolea cu cârnaţi şi ceaiul fierbinte, servite brăilenilor aflaţi la eveniment.
Oficialităţile militare şi civile se vor întâlni, marţi, 1 Decembrie, la ora 9.50, pe Platoul din Piaţa Independenţei. La 10.00, vor avea loc ceremonialul militar, adică Semnalul Trompetului, Marşul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă şi trecerea în revistă a gărzii de onoare. De asemenea, se va intona Imnul Naţional al României de către Muzica Militară. Programul va continua cu rostirea alocuţiunii tematice de către prefectul judeţului, Nicu Lucian Olteanu. Apoi, Muzica Militară va susţine un spectacol specific zilei de 1 Decembrie, de aproximativ 15 minute.
Pe Calea Călăraşilor, blocul de paradă şi Muzica Militară vor defila începând cu ora 10.25, iar la 10.45, se vor depune buchete de flori la monumentul eroinei Ecaterina Teodoroiu.
Ulterior, acţiunea se va muta înapoi pe Platoul din Piaţa Independenţei, unde se va desfăşura un program cultural artistic, începând cu ora 10.50. Acesta va fi susţinut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, Ansamblul "Junii Covurluiului" (soliste Cătălina Hobea, Geta Rotaru şi Luminiţa Obreja), Ansamblul de muzică şi dans popular "Izvoraşul" al Palatului Culturii Cahul, Republica Moldova (soliste Elena Gheţiu şi Elena Oancea, director artistic Ion Stângă şi regizor Larisa Donea).
La ora 11.00, brăilenii sunt aşteptaţi în parcarea Colegiului Naţional "Gheorghe M. Murgoci" pentru a servi gratuit fasole cu cârnaţi şi un ceai fierbinte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro