Mergi la conţinutul principal

"Deficit" de participanți la concursul pentru șefi de secție la Spitalul Județean

* doar 23 medici s-au înscris pentru cele 26 posturi * nimeni nu s-a înscris pentru a conduce secțiile Pediatrie II, Neonatologie și Laborator analize medicale * concursul se va desfășura săptămâna viitoare

 

 

 

Doar 23 medici și-au arătat intenția de a participa la concursul pentru ocuparea celor 26 posturi de șef de secție, șef de laborator și șef serviciu organizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila. Astfel, pentru trei secții nu există niciun candidat înscris, fiind vorba despre Pediatrie II, Neonatologie și Laboratorul de analizele medicale. După cum ne-a declarat managerul spitalului, dr. Delia Râșnoveanu, pentru primele două secții medicii nu au putut participa la examen deoarece nu îndeplineau criteriile de vechime cerute prin lege, de cel puțin 5 ani în specialitatea postului.

Astfel, concursul se va derula pentru conducerea secțiilor Medicină internă I, Cardiologie, ATI I, ATI II, Urologie, Neurologie, Pediatrie I, Boli Infecțioase, Hematologie, Chirurgie generală II, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Oncologie, Ortopedie și traumatologie, Chirurgie și ortopedie infantilă, Gastroenterologie, Medicină internă cronici, Recuperare medicală fizică și balneologie, Obstetrică ginecologie I, Obstetrică ginecologie II, Laborator Radiologie și Imagistică medicală, Serviciul Anatomie Patologică, Serviciul Medicină Legală și UPU.

Cele trei probe ale concursului vor începe săptămâna viitoare, medicii urmând să susțină un interviu - prezentarea unui proiect de management privind evoluția viitoare a secției, o probă scrisă și o probă clinică/practică. Proba de interviu se va susține în perioada 27-29 martie, la sediul spitalului. Proba scrisă se va desfășura pe 3 aprilie, în Amfiteatrul Spitalului. Proba clinică sau practică se va susține pe baza metodologiei stabilite pentru obținerea titlului de medic specialist. Fiecare probă are 100 puncte, iar candidații trebuie să obțină minim 50 puncte la interviu și proba practică/clinică și minim 70 puncte la proba scrisă.

Managerul Delia Râșnoveanu ne-a declarat că pentru posturile de șefi de secție unde nu s-a înscris nimeni vor fi numiți interimari. Potrivit legii, acordarea de delegație pentru postul de medic șef de secție, șef de compartiment sau șef de laborator se face pentru perioada cuprinsă între vacantarea postului și finalizarea concursului, dar nu mai mult de 6 luni, cu posibilitatea reînnoirii delegației, dar nu mai mult de un an.

Reamintim că cele 26 posturi de șefi de secție care se organizează acum concurs au expirat în pandemie, au fost prelungite din cauza situației epidemiologice, iar acum posturile trebuie ocupate prin concurs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro