Decorul de gunoi al Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Decorul de gunoi al Brăilei

* edilul-şef atrage atenţia şi asupra costurilor pe care le implică asemenea acţiuni ecologice, punctând că, anual, serviciile de salubritate ridică de pe întreaga suprafaţă a oraşului 60.000 de tone de gunoi

Primăria a demarat curăţenia de primăvară, iar prima ţintă o reprezintă lupta împotriva gunoiului, flagel urban care face casă bună cu mulţi dintre cetăţenii Brăilei. Practic, o scurtă plimbare prin cartierele oraşului poate scoate la iveală adevărate insule de resturi menajere răsărite, peste noapte, pe străzi sau în faţa caselor. În legătură cu acest subiect, primarul Aurel Simionescu şi-a exprimat supărarea, etichetându-i pe aceşti "plantatori" de gunoaie ca fiind de o nesimţire cruntă. De asemenea, edilul-şef a explicat că la baza mormanelor de gunoaie împrăştiate pe arterele oraşului stă şi lipsa de implicare a cetăţenilor. "Am început şi vom relua, la nivel mai mare, ceea ce numim noi «ecologizare», aşa, ca să-i găsim un termen mai frumos. De fapt, înseamnă să eliminăm nesimţirea unora dintre concetăţenii noştri, care îşi aruncă gunoaiele la colţul străzii. Am bătut ieri cartierul Pisc, având o întâlnire cu oamenii de acolo, şi una dintre supărările lor era gunoiul. Gunoi pe care nu-l aduc americanii, nici elveţienii, şi care nici din Japonia nu a venit, ci îl aduc cei din jurul lor. Deci, pe de-o parte, există această formă prin care unii depozitează gunoaiele oriunde găsesc un loc gol, creându-se adevărate halde de gunoi, iar pe de altă parte, este lipsa de implicare a celor din preajmă. Când vine cineva şi-mi spune «ştiţi, eu stau la nr.1 şi cineva vine şi aruncă gunoiul cu căruţa în faţa porţii mele». Iar eu îi spun «dar matale unde eşti atunci când vine căruţa?». Eu nu zic să se ia la bătaie cu el, dar măcar să intervină", a declarat Simionescu ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Simionescu a atras atenţia şi asupra costurilor pe care le implică asemenea acţiuni ecologice, punctând că, anual, serviciile de salubritate ridică de pe întreaga suprafaţă a oraşului 60.000 de tone de gunoi. "Vreau să se înţeleagă că această ecologizare costă. Costă motorina, costă maşina, costă şoferul, costă groapa de gunoi. În loc să folosim banii respectivi în alte scopuri, de două ori pe an, adică primăvara şi toamna, trebuie să facem astfel de acţiuni, care înseamnă 2.500-3.000 de tone de gunoi pe care le adunăm din diverse locuri din oraş. Ceea ce înseamnă aproximativ 65% din gunoiul, per total oraş, pe o lună de zile. Cam asta este cantitatea pe care o avem, ca să avem şi un termen de comparaţie. Adunăm 60.000 de tone de gunoi pe an, din tot oraşul", a mai precizat primarul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro