Skip to main content

Declaratiile de venit s-au depus in proportie de 94%

Potrivit datelor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice Braila un numar de 9.016 contribuabili braileni au depus, pina la data de 15 mai, declaratii privind veniturile realizate in anul 2006.
Numarul contribuabililor care aveau obligatia depunerii declaratiilor de venit este 9.595, ceea ce inseamna ca aproximativ 94% dintre braileni s-au incadrat in termenul limita prevazut de lege.
Numarul declaratiilor depuse de contribuabilii care au realizat venituri din transferul titlurilor de valoare pentru care exista obligatia stabilirii cistigului net a fost 96.
Demn de mentionat este faptul ca 7.347 de braileni au completat cereri prin care au decis directionarea unui procent de 2% din impozitul datorat statului catre o entitate nonprofit.
In perioada urmatoare, Fiscul va transmite instiintari catre
contribuabilii care nu au depus declaratiile de venit pe anul 2006,
prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin care li se
va notifica acestora depasirea termenului legal de depunere a
declaratiilor, precum si consecintele neindeplinirii acestei obligatii.
Concret, potrivit Codului Fiscal, in cazul persoanelor fizice, nedepunerea in termenul prevazut de lege a declaratiei de venit constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 la 100 lei RON.
Daca nici dupa 15 zile de la primirea notificarii cei vizati nu se prezinta pentru clarificarea situatiei, atunci Fiscul va emite din oficiu decizia de impunere, conform informatiilor pe care le detine din baza de date.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu