Mergi la conţinutul principal

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română

Guvernul României  a aprobat, în ședința de vineri, 28 iunie, ca Poșta Română să fie instituția care să ofere servicii  integrate de pregătire și expediere a plicurilor care conțin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public

 

Potrivit unui comunicat dat publicității de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite în perioada imediat următoare de Poșta Română.

Astfel, reforma sistemului public de pensii mai face un pas și trece în faza de organizare logistică, așa încât toți pensionarii să beneficieze, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023. În acest sens, Guvernul României a aprobat, în ședința de vineri, 28 iunie, ca Poșta Română să fie instituția care să ofere servicii integrate de pregătire și expediere a plicurilor care conțin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public.

„Datorită ordonanței de urgență  aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate și sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”, a declarat, vineri, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Compania Națională Poșta Româna SA, în calitate de operator național din domeniul serviciilor poștale cu cea mai mare acoperire națională, asigură, în prezent, transmiterea taloanelor de pensii și plata în numerar pentru pensionari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro