Sâmbăta trecută a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF), acţiune la care au participat 38 de membri, o prezenţă foarte bună ţinând cont de faptul că numărul total al reprezentanţilor echipelor din competiţiile organizate de asociaţia brăileană este 42.
A fost o şedinţă constructivă, de mai bine de două ore, timp în care s-au luat decizii importante în vederea sezonului fotbalistic de primăvară.
Astfel, delegaţii au fost de acord ca Liga a IV-a să se reia pe 24 martie, urmând ca a doua zi să înceapă returul şi în Liga a V-a. La finalul returului, în cel de-al cincilea eşalon se vor disputa turneele play off, la care vor participa primele patru formaţii din fiecare serie.
S-a hotărât ca etapa a treia a fazei judeţene a Cupei României să se dispute pe 21 martie.
În premieră la Brăila, reprezentanţii cluburilor din cele două eşaloane au fost de acord cu disputarea fazei judeţene a Supercupei, unde se vor întâlni prima clasată din Liga a IV-a şi câştigătoarea etapei judeţene a Cupei României.
Delegaţii echipelor au fost informaţi că ultima zi a perioadei de transferuri este 22 martie.
Au fost prezentate modificările aduse Legii 4/2008
Cu acest prilej, reprezentanţi ai Jandarmeriei au făcut o prezentare a noilor modificări ale Legii 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport. Oficiali ai acestei instituţii au făcut o serie de recomandări celor prezenţi pentru ca partidele să se desfăşoare în spiritul fair play-ului. S-a specificat faptul că reprezentanţii ambelor echipe, oficiali şi jucători, trebuie să respecte regulamentul de desfăşurare a competiţiilor şi să caute să prevină actele de violenţă. Alte aspecte au vizat interzicerea consumului băuturilor alcoolice şi accesul spectatorilor în incinta terenurilor de joc.
Ultimatum pentru echipele care nu au terenuri conform regulamentului
Una dintre problemele importante propuse pentru a fi discutate de delegaţii echipelor din Liga a V-a a fost cea referitoare la starea unora dintre terenurile din acest eşalon.
Aceştia au dat exemple de terenuri care nu îndeplinesc cerinţele minime spre a fi omologate pentru disputarea în condiţii decente şi în siguranţă a meciurilor de fotbal, iar ca exemple au fost date terenurile din localităţile Stăncuţa, Grădiştea, Perişoru, Horia şi Dudescu, acolo unde joacă Spicul Zăvoaia.
Reprezentanţii echipelor din acest eşalon au hotărât ca formaţiile vizate să primească un termen de graţie până la vară, pentru a-şi rezolva problema terenurilor.
Dacă până atunci nu vor asigura condiţii minime de desfăşurare a meciurilor s-a propus ca aceste echipe să nu mai fie acceptate în competiţiile organizate de AJF.