Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizia FIFA in cazul Zidane-Materazzi va fi anuntata in 20 iulie

FIFA a anuntat, joi, intr-un comunicat dat publicitatii la Zurich, ca decizia in cazul jucatorilor Zinedine Zidane si Marco Materazzi, implicati intr-un incident in finala Cupei Mondiale, va fi data publicitatii la 20 iulie, dupa audierea celor doi fotbalisti, informeaza AFP.
FIFA a dechis anchete disciplinare impotriva fotbalistilor Zidane si Materazzi si a anuntat ca "va analiza in profunzime circumstantele acestui incident".
Zinedine Zidane a primit dreptul de a fi audiat sub forma unei luari de pozitie pe care trebuie sa o prezinte pina la 18 iulie. Aceasta luare de pozitie va fi apoi prezentata lui Materazzi, care, la rindul sau, va trebui sa dea explicatii. Cei doi jucatori au fost convocati pentru o confruntare la 20 iulie, la Zurich, la sediul FIFA, in fata Comisiei de Disciplina a forului mondial. Comisia se va pronunta in aceeasi zi, dar decizia va fi data publicitatii prin intermediul unui comunicat. FIFA a precizat ca interogatoriul celor doi jucatori va avea loc cu usile inchise.
In timpul finalei CM, Zidane l-a lovit pe Materazzi, care s-a prabusit pe teren, cu capul in piept in minutul 110 al meciului, inainte de a fi eliminat de pe teren.
Francezul a explicat, miercuri, intr-o emisiune a postului francez de televiziune CanalA, ca a actionat ca raspuns la o provocare a italianului, care l-a insultat prin "cuvinte foarte dure" vizindu-i pe membrii familiei sale.
Zidane s-a scuzat pentru gestul sau, dar nu si-a exprimat nici un regret in acest sens.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii