De Ziua Poetului şi a Culturii Naţionale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

De Ziua Poetului şi a Culturii Naţionale

• miercuri, 15 ianuarie 2020, la 170 de ani de la naşterea Poetului Mihai Eminescu şi de Ziua Culturii Naţionale, în Brăila se desfăşoară mai multe activităţi culturale, la care sunt aşteptaţi iubitorii de muzică şi de poezie de toate vârstele

 

Miercuri, 15 ianuarie 2020, de la ora 11,00, iubitorii de poezie şi de cultură din Brăila sunt aşteptaţi cu o floare în Grădina Mare la statuia lui Mihai Eminescu. În semn de preţuire pentru Poetul naţional şi de nemurire a versurilor lui, brăilenii de toate vârstele aduc în fiecare an un omagiu şi o floare Poetului nepereche, îi recită poeziile sau fredonează cântece de dor de Eminescu.

Tot miercuri, Muzeul Brăilei “Carol I” organizează manifestările dedicate poetului Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale sub sloganul EMINESCU, IERI ŞI AZI.

Activităţile sunt organizate de Secţia “Memoriale” a Muzeului Brăilei  în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române Bucureşti şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi se vor desfăşura de la ora 10,00 la Casa Memorială “D. P. Perpessicius”, din strada Cetăţii, nr. 70, unde va avea loc vernisajul expoziţiei Eminescu, ieri şi azi, iar de la ora 11,00 la sediul Muzeului Brăilei din Piaţa Traian, nr. 3: conferinţa Ipostaze ale visului eminescian; prezentată de dr. Viorel Coman; vernisajul expoziţiei Luceafărul, în viziunea artistului Mişu Teişanu, organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române Bucureşti; vernisajul expoziţiei Eminescu în medalii, plachete, monede şi insigne, organizată de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi, moderator  prof. univ. dr. Ionel Cândea.

Miercuri seara, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” va avea loc un spectacol de teatru poetic, Scrisori eminesciene realizat şi susţinut de George Custură, actorul Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, brăilean de origine. Spectacolul a fost realizat în anul 2000, când s-au împlinit 150 de ani de la naşterea Poetului, iar de atunci, timp de aproape două decenii, spectacolul s-a jucat cu mare succes pe numeroase scene ale ţării. Scrisori eminesciene reprezintă o producţie independentă, având la bază Scrisoarea I, Scrisoarea a II-a şi Scrisoarea a III-a, celebrele poeme eminesciene care cuprind aproape întreaga tematică a poetului, prezentate într-o succesiune dramatică – o poveste ce aduce laolaltă temele fundamentale ale liricii eminesciene, epigonismul, filozofia, iubirea, istoria neamului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro